Bouwer in de kijker: Fajume

De bouwer Fajume is opgericht in 1983 en gevestigd in El Salvador. Deze bouwer begon als onderhoudsbedrijf van attracties, maar ging zich ook specialiseren in het bouwen ervan. De eerste die uit de stal van Fajume kwam, was een Wacky Worm achtbaan.

 

Fajume werd in 1983 opgericht in El Salvador, in Centraal Amerika. De bedoeling van het bedrijf was het onderhoud te verzorgen van de attracties in de Playland-parken in centraal en Zuid Amerika. Door de ervaring die men opgedaan had, kreeg men het idee om ook zelf attracties te bouwen. Niet veel later was de eerste Wacky Worm-achtbaan van het verdrijf een feit.

Na de eerste achtbaan begon de vraag naar meer attracties te groeien binnen de Playland-groep. Daarom ging men het productieproces optimaliseren. Zo ging men meer machines aankopen, om zo mee de concurrentie de baas te kunnen.

Ondertussen kan je de attracties van deze bouwer over de hele wereld terugvinden. In het bedrijf bouwt men vier attractietypes.

 

De attracties

Wacky Worm

Met deze kinderachtbaan is alles begonnen voor het bedrijf. Het is uiteraard een bescheiden achtbaan, speciaal voor de kleinsten.

 

 

Crazy Chopper

Bij de Crazy Chopper stapt je in een helikopter die omhoog gaat en in het rond draait, tijdens de rit weerklinken echte helikoptergeluiden.

 

 

Tornado

De Tornado is een combinatie van zweefmolen en een theekopjes attractie. De molen gaat draaien, maar de gondels zelf kunnen draaien. De gondel laten draaien doen de inzittenden zelf, waardoor je zelf je rit bepaalt.

 

 

Galeon

De Galeon-attractie is een type dat je in enorm veel parken tegenkomt. Dit schommelschip zorgt altijd voor kriebels in de buik.

 

 

Bron en foto: Fajume