Bizarre parken: ZIP World

In onze “Bizarre parken”-reeks lichten we elke keer weer een uniek park toe. Zo bizar dat je het moet gezien hebben om het te geloven. Het volgende park is niet zo heel ver weg, namelijk in Wales, Engeland. ZIP World bestaat uit 3 parken die slechts enkele kilometers uit elkaar liggen. Deze 3 parken zijn Zip World Penrhyn Quarry, ZIP World Forest en ZIP World Slate Caverns.

 

Starten doen we met ZIP World Penrhyn Quarry. Hier vind je de Velocity. Dit is de langste zip line van Europa en de snelste van de wereld. Met een rode truck word je naar de start van de zip line gebracht om vervolgens razendsnel naar beneden te vliegen.

 

ZIP World Slate Caverns is het park dat ZIP World zo bijzonder maakt. Dit park bevindt zich namelijk in de Llechwedd Slate Caverns. Dit zijn verschillende leisteen grotten waarin diverse attracties geplaatst werden.

De hoofdattractie hier is Bounce Below. Met behulp van stalen kabels is er een 6 verdiepingen grote constructie geplaatst tussen de rotswanden. Deze constructie bestaat uit diverse trampoline en glijbanen. De hele constructie hangt zo een 50m boven de grond.

 

Caverns is de 2de attractie van dit park. Dit is een touw parcours maar dan in de grotten i.p.v. in de bomen. Hier moet je over een 8 meter brede kloof, ofwel over een dunne kabel ofwel over een ladder. Wie het einde haalt, moet dan nog de trap naar de hemel beklimmen. Dit is een beklimming van een rotswand waarbij je uiteraard beveiligd bent door een kabel die in de rotswand vast zit.

 

Daarnaast vind je er ook nog de Titan terug, dit is Europa’s 1ste 4 personen zip line. Je hangt hierbij niet met 4 personen aan 1 zip line maar dit zijn 4 zip lines naast elkaar waarbij je op hetzelfde moment kunt vertrekken en als het ware een wedstrijd kunt houden. In totaal zijn deze 4 kabels ongeveer 8000m lang.

 

Het 3de park is ZIP World Forest en zoals je al kunt raden is dit een traditioneel park tussen de bomen.

ZIP Safari is een touwenparcours tussen de bomen.

 

Plummer is een 31 m hoge mast die je beklimt om vervolgens naar beneden te springen.

 

Skyride is Europa’s 1ste en hoogste vijfpersonen schommel. Deze schommel bereikt maar liefst een hoogte van 25m. Van schommelen gesproken dus.

 

De Treetop Nets zijn de nieuwste aanwinst van het park. Op 18m hoog hangen verschillende trampoline-achtige netten. Die verbinden 3 boomhutten met elkaar. Pret voor de hele familie dus terwijl je rondspringt van boomhut naar boomhut.

 

Forest Coaster is een alpine achtbaan.

 

Het Tree Hoppers parcours is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Dit is een touwen/bruggen parcours die niet zo hoog hangt. Ideaal voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Ben je dus niet bang van hoogtes, dan is ZIP World echt wel een aanrader voor jou.

Dit is trouwens niet het enige park dat gebruik maakt van grotten, wil je meer weten lees dan zeker dit artikel.

 

Bron: ZIP World

Foto: ZIP World