Bizarre parken: Dwarf Empire

In onze Bizarre parken reeks lichten we elke keer weer een uniek park toe. Zo bizar dat je het moet gezien hebben om te geloven. Dit keer trekken we naar China, naar een park volledig in het teken van de dwergen, Kingdom of the little people aka Dwarf Empire.

 

Het park werd geopend in 2009 in Kunming,Yunnan. De oprichter is een rijke makelaar genaamd Chen Mingjing. Het park bestaat uit verschillende paddenstoelachtige huizen waarin de dwergen wonen. Zo genaamd wonen, in werkelijkheid leven ze in enkele appartementen een beetje verder.

 

Wanneer het park open is wonen de dwergen dus in de paddenstoelachtige huizen. Ze zingen en dansen op een podium, spelen toneel en soms voeren ze het zwanenmeer uit in ballet. Af en toe is er een hip hop act bij. Ook is er een dwergenkoning bij de act aanwezig. Deze dwerg is groter dan de andere, draagt een gouden cape en rijdt rond in een gemotoriseerde driewieler. 2 keer per dag wordt er zo’n act opgevoerd, samen met een toespraak van de dwergenkoning.

Chen Mingjing hoopt om een toeristische trekpleister te maken van zijn Dwarf Empire. Hij biedt Engelse les aan de dwergen aan en hoopt om ooit zo’n 1000 dwergen in dienst te hebben, momenteel zijn er zo’n 100-tal.

Het park krijgt echter ook veel kritiek, velen vinden dat de dwergen worden uitgebuit. Echter is dit niet waar volgens Chen, hij biedt deze mensen immers een baan aan die ze doormiddel van hun handicap niet snel vinden. Vele werknemers in het park zijn blij met deze baan, zo voelen ze zich minder alleen zeggen ze. Velen leefde hiervoor op straat.

Hieronder kunt u een documentaire zien over het park, gemaakt door VICE.

 

 

 

Bron: Wikipedia

Foto: Unmotivating , Wikipedia