Annakirmes Düren: 27 juli 2019 – 4 augustus 2019

De Annakirmes van Düren doet het weer! Voor het eerst in de geschiedenis zal de Alpen Coaster van Vorlop, die gebouwd werd door Schwarzkopf, naar de kermis afzakken. Ook de unieke Drifting Coaster is na 4 jaar opnieuw van de partij! De kermis vindt dit jaar plaats van 27 juli tot en met 4 augustus 2019 op de Annakirmesplatz in Düren, niet ver van de Belgische en Nederlandse grens.

 

Ieder jaar opnieuw pakt de Annakirmes van Düren groots en verassend uit. De meeste grote kermissen zoals Hannover, Hamburg, Düsseldorf en München hebben een grote lijst aan vaste attracties die ieder jaar terug komen. De lijst wordt dan aangevuld met enkele nieuwe attracties. In Düren is dit een heel ander verhaal want de kermis heeft ieder jaar een heel verschillende verpachtingslijst met ieder jaar weer enkele nieuwe kleppers van formaat. Dit jaar komen er 24 attracties van het type grootvermaak.

De afgelopen jaren stonden in Düren top attracties zoals Olympia Looping, Spinning Racer, Wilde Maus XXL, Rock & Roller Coaster en de Drifting Coaster. Ook dit jaar is er een top coaster voor de eerste keer bij. Het gaat om de Alpen Coaster van Vorlop die in 2017 haar debuut maakte op de Duitse kermissen en die dit jaar voor het eerst op de Annakirmes zal staan. Alpen Coaster is een Wildcat van de Duitse constructeur Schwarzkopf die vroeger als Himalayabahn in Schwaben Park haar rondjes maakte.

 

Nog twee andere coasters vinden we terug met de familieachtbaan Crazy Jungle van Luxem en de unieke Drifting Coaster van Ahrend. De Drifting Coaster is de enige Swinning Coaster ter wereld en maakte haar debuut in 2016 op de kermissen. De Annakirmes wist toen als eerste grote Duitse kermis deze top attractie te strikken. Nu keert de rollercoaster na 4 jaar terug naar deze kermis. Het is trouwens een uitgelezen kans om zowel de Drifting Coaster als de Alpen Coaster uit te proberen, want beide achtbanen zijn zo goed als nooit dicht bij ons terug te vinden.

 

Maar niet alleen bij de achtbanen zijn de grote kleppers aanwezig. Ook bij de thrill ride mogen de bezoekers in hun handen wrijven. Zo zal bijvoorbeeld de 80 meter hoge vrijevaltoren Skyfall van Goetzke van de partij zijn maar ook de 55 meter hoge XXL Racer van Goetzke & Bergmann is aanwezig.

 

Andere topattracties zijn de Avenger van Zinnecker en de Heroes van Fick. Meer thrill vinden we terug met de Beach Party van Milz, de Break Dancer No.2 van Dreher & Vespermann, de Shake & Roll van Schäfer en de Flipper van Meeß.

 

Wie een uitzicht wil krijgen over de kermis kan terecht in het reuzenrad Europa Rad van Kipp of de evenementen toren The Tower van Blume.

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder terugvinden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Alpen Coaster – Vorlop

Drifting Coaster – Ahrend

Crazy Jungle – Luxem

 

Fahrt ins Paradies – Schleifer

Beach Party – Milz

AS – Loosen

AS “Sound Center 2” – Grass

Break Dancer No.2 – Dreher/Vespermann

Heroes – Fick

Avenger – Zinnecker

Schlittenfahrt – Thelen

Skyfall – Goetzke (GEANNULEERD)

Octopussy – Markmann (VERVANGER)

XXL Racer – Goetzke/Bergmann

Shake & Roll – Schäfer

Europa Rad – Kipp

Flipper – Meeß

Wellenflug – Eberhardt

 

Rutsch’n – Schierenbeck

The Tower – Blume

Action House – Schmelter/Dreßen

Fuzzy’s Lachsaloon – Rasch

Pirates Adventure – Schneider

Geisterstadt – Fellerhoff

9D Action Cinema – Bügler

 

 

 

Bron: kirmesforum