American Fridays – Little Amerricka

AMERICANFRIDAYSnotpfDe komende weken staat elke vrijdag het land van Uncle Sam centraal op Themeparkfreaks! De Verenigde Staten is het pretparkwalhalla bij uitstek en met deze reeks trachten we jullie een beetje dichter bij dat walhalla te brengen. In deze American Fridays reeks presenteren we u telkens een Amerikaans park. Reporter Frederik had de gelegenheid om samen met Rollercoaster Friends een trip te doen naar de Verenigde Staten en bezocht verscheidene parken. Het eerste park dat we presenteren is Little Amerricka!

Little Amerricka zal weinig mensen bekend in de oren klinken. Het is dan ook een heel klein maar charmant parkje in het dorpje Marshall in de staat Wisconsin. Het park opende in 1991 voor het eerst zijn deuren wat het park dus vrij jong maakt. Het werd opgericht door Lee Merrick, wat de reden is achter de dubbele ‘r’ in Amerricka. Het parkje telt 4 achtbanen. Drie daarvan openden in 1993, 2 jaar na de opening van het park. Wild & Wooly Toboggan is een toboggan coaster van Chance Rides. De verticale lifthill met de neergaande helix daarrond is typerend voor dit type coaster. Het is ook een goede reden om daarvoor Little Amerricka te bezoeken, het is maar één van de twee toboggans ter wereld die nog open is. Een mooi unicum voor dit parkje!

Little Dipper is een erg kleine kiddie coaster van de Allan Herschell Company. De achtbaan is eigenlijk niet meer dan een cirkel met een miniem heuveltje in. Opmerkelijk is dat deze coaster vlak naast een kerkhof ligt. Vanop de lift heb je vrij zicht op het kerkhof van Marshall. Ook Mad Mouse opende in 1993 zijn deuren en is afkomstig van de Allan Herschell Company. Voor hij naar Little Amerricka kwam, draaide hij vanaf 1960 zijn rondjes in het Seven Peaks Water Park Duneland. Tien jaar na de opening van de eerste drie coasters kocht het park nog een coaster. Meteor is een kleine houten achtbaan die daarvoor in 2 andere parken te vinden was. Hij opende in 1953 in Kiddytown Park. In 1966 verhuisde hij naar Hillcrest Park, waar hij bleef draaien tot het park failliet ging in 2003. De bezittingen van het park, waaronder ook Meteor, werden openbaar verkocht. Little Amerricka was bij vinkenslag en slaagde erin Meteor voor 9.000,- dollar te kopen. Een koopje voor een achtbaan. De achtbaan was echter in een erbarmelijke staat waardoor het park nog veel tijd en geld in de opknapping ervan gestoken heeft. In 2007 kon Meteor eindelijk geopend worden.

Verder biedt het park nog enkele kleine opvulattracties aan zoals een spookhuis, karting,… Maar de beste reden om het park aan te doen is misschien wel het parktreintje. Het traject van dit treintje is véél groter dan het park zelf. De Whiskey River Train, zoals het parktreintje noemt, brengt je helemaal tot buiten het park tot aan de Whiskey River. En dit allemaal met een héél enthousiaste conducteur die je in geuren en kleuren de geschiedenis van het park en het treintje uitlegt.

Officiële website Little Amerricka
Little Amerricka op RCDB