ZOO Antwerpen neemt afscheid van nijlpaard Hermien

Woensdag overleed nijlpaard Hermien in de Zoo van Antwerpen. Het dier werd 43 jaar oud en had al een tijdje allerlei gezondheidsproblemen. De zoo had een tijdje geleden al aangekondigd dat het dier zou ingeslapen worden.

 

Zoo Antwerpen maakte het overlijden van nijlpaard Hermien zelf bekend via haar sociale media kanalen. Hermien was sinds 1981 een bewoner van de zoo en werd 43 jaar, dat is al hoogbejaard voor een nijlpaard. Het dier sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid en vanuit het standpunt van dierenwelzijn werd beslist het dier in te slapen, in bijzijn van haar verzorgers. Een moeilijke, maar weloverwogen beslissing, vertelt het park.

Haar stoffelijke resten werden geschonken aan de Universiteit van Antwerpen voor wetenschappelijk onderzoek. Daar zal de dierenarts van de zoo samen met de experts ter plaatse een autopsie op Hermien uitvoeren om nog zoveel mogelijk over haar diersoort en haar artrose te leren. Zo blijft ze ook na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten.

Haar 17-jarige dochter Imani verhuist naar Dublin waar ze een ander nijlpaard zal vergezellen, wat bijzonder waardevol is voor deze sociale groepsdieren.

 

Bron en foto: Zoo Antwerpen