Zierer stopt klassieke fietsattractie in een modern jasje

Een van de klassieke attracties van Zierer is de Radlerbahn, ofwel een fietsattractie. Dankzij het design en de aantrekkelijke decoratie past deze attractie perfect in elk parklandschap en themagebied. De Radlerbahn is een echte klassieker waar gezinnen kunnen genieten van een rustige rit met panoramische uitzichten over het park. Tijdens de rit hebben bezoekers de mogelijkheid om het park van bovenaf te verkennen en te beslissen welke attractie ze als volgende willen bezoeken, of misschien een restaurant te ontdekken voor een korte pauze.

 

De karretjes van deze attractie zijn niet voorzien van een elektrische aandrijving. Ze worden uitsluitend aangedreven door pure spierkracht, waarbij passagiers de pedalen gebruiken om vooruit te komen. Vanaf een lengte van ca. 1,15 m kunnen bezoekers bij de pedalen.

Maar zelfs kleine kinderen kunnen meerijden, want de gondels kunnen gemakkelijk door slechts één persoon worden aangedreven. Het gloednieuwe pedaalsysteem maakt dit mogelijk. Bovendien kunnen de pedalen worden aangepast aan de lengte van de passagier. Dit garandeert ontspannen rijden.

De te volgen track kan aangepast worden aan de wensen van de klant om de attractie perfect te integreren in het park en de betreffende locatie. Hierdoor kunnen de steunen worden aangepast aan de bodemgesteldheid van het park. Ze kunnen een maximale hoogte van maximaal 5 m hebben om verschillende hoogteniveaus te overwinnen.

Er zijn geen grenzen als het gaat om het thema van deze attractie. Naast de standaard riksja-decoratie hebben de Zierer kunstenaars al verschillende ontwerpen gemaakt, van dieren tot verschillende voertuigen. Uiteraard willen ze ook graag andere thema’s implementeren.

 

 

Bron en foto’s: Zierer