Winteropening weekend in SnowWorld Amsterdam met het Oostenrijkse Filzmoos

Met de eerste sneeuw in de Alpen neemt de interesse in wintersport ook in Nederland significant toe. Aanleiding voor het Oostenrijkse wintersportdorp ‘Filzmoos’ om de opening van het wintersportseizoen kracht bij te zetten door een tweedaags evenement te organiseren in SnowWorld Amsterdam. Tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie kunnen bezoekers, net als vorig jaar, proeven van de winter in Oostenrijk. Met skidemonstraties van de Europees kampioenen formatieskiën, een boerenmarkt met specialiteiten uit Oostenrijk, een prijsvraag waarmee een vakantie naar Filzmoos te winnen valt en met live muziek van Arzberg Musi, de apresskisensatie uit Filzmoos belooft het een spectaculair evenement te worden. Tijdens het weekend zijn er leuke activiteiten op de sneeuw en is er een sale van wintersportwinkel Mount – by Duijvestein.

 

“Vorig winterseizoen organiseerden we dit fantastische festival ook en dat was een groot succes voor SnowWorld en Filzmoos. Dit seizoen hopen we nog meer mensen enthousiast te maken voor het winterseizoen en natuurlijk dat we veel gezinnen kunnen overtuigen van een wintervakantie in Filzmoos.”, aldus Peter Donabauer, Directeur Toerisme van Filzmoos.

 

“Filzmoos en SnowWorld Amsterdam werken samen om het echte wintersportgevoel dicht bij huis te brengen. Tijdens de winteropening komt dat allemaal samen. Dankzij de lekkere gerechten, boerenproducten en natuurlijk de liveband uit Filzmoos, waan je je helemaal in de Alpen.”, volgens Remko Klein, Commercial Director van SnowWorld.

 

Gratis entree voor de Winteropening van Filzmoos in SnowWorld Amsterdam

Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober, het eerste weekend van de herfstvakantie, vindt de winteropening plaats met een doorlopend programma vanaf 11.00 uur. Entree is gratis, maar voor een bezoek aan de piste koop je een skipas op de website of aan de kassa. Onder de bezoekers van het openingsweekend verloot Filzmoos complete vakanties naar haar winterbestemming in Oostenrijk.

 

Over Filzmoos

Filzmoos is de ideale wintersportbestemming voor mensen die zoeken naar een prachtig, compact, skigebied in de overweldigende natuur. Daarmee is het de ideale bestemming voor families. Gevorderden breiden hun gebied gemakkelijk uit met de skipas ‘Ski Amadé’, waarmee ze tot wel 760 kilometer pistes en 270 skiliften tot hun beschikking hebben. Naast skiën is Filzmoos bekend door de vele kilometers aan langlaufpistes en de vele wandelpaden en het sfeervolle dorp met traditionele hotels, horeca en winkels. Dankzij de ligging op bijna 1.000 meter is het gebied zeer sneeuwzeker en toch gemakkelijk bereikbaar op slechts 10 minuten van de snelweg.