Speelgoedmuseum Mechelen viert feestelijk openingsweekend

Het volledig vernieuwde Speelgoedmuseum Mechelen opent de deuren voor het grote publiek. Het museum, dat nu gevestigd is in het station van Mechelen, pakt uit met een feestelijk openingsweekend boordevol activiteiten en verrassingen voor jong en oud.

 

Om 9:20 uur zwaaide een levensgrote knuffelbeer het oude museumgebouw in de Nekkerspoelstraat vaarwel om vervolgens met de trein richting het station van Mechelen te reizen. Om 10:00 uur werd het nieuwe museum officieel geopend voor het publiek met tal van leuke animaties, gadgets en spelletjes.

 

Animatie voor het hele gezin

Het hele weekend staat in het teken van spelen en ontdekken. Bezoekers worden bij aankomst meteen verwelkomd door mascotte Rommy van Mechelen Kinderstad die toffe gadgets uitdeelt. Binnen in het museum kunnen ze genieten van extra speelmateriaal in de tentoonstellingszaal, zoals de uitdagende spellen van Hop Up en Smart. Het museumcafé is omgetoverd tot een speelse oase waar kinderen naar hartenlust kunnen kleuren en spelen. Op het einde van hun bezoek krijgt iedereen nog een gratis pakje wasco’s en een kleurrijke ballon.

 

Interactieve ervaring in een uniek museum

Het nieuwe Speelgoedmuseum Mechelen is meer dan een plek om te kijken naar historisch en modern speelgoed. Bezoekers worden actief uitgenodigd om zelf te spelen, bouwen, luisteren en ontdekken. Met vier centrale vragen – Wat is spelen?, Hoe is spelen geëvolueerd?, Waarom spelen we? en Wie speelt er? – neemt het museum iedereen mee op een interactieve reis door de geschiedenis van speelgoed. Van het bouwen van je eigen zeepkist tot het spelen van een tof museumspel: er is voor elk wat wils.

 

Perfecte gezinsuitstap in het hart van Mechelen

Het museum richt zich op een breed publiek, van gezinnen met jonge kinderen tot toeristen en schoolgroepen. Dankzij de nieuwe, centrale locatie in het station van Mechelen is het museum makkelijk bereikbaar. Het museum biedt een unieke ervaring, met een uitgebreide collectie speelgoed uit verschillende tijdsperiodes en culturen.

Kom langs en beleef het vernieuwde Speelgoedmuseum Mechelen tijdens dit feestelijke openingsweekend. Stap binnen in een wereld van spel en creativiteit, waar zowel kinderen als volwassenen zich volop kunnen uitleven!