Prijzenregen voor Europa-Park en Rulantica

Onlangs vond in Amsterdam de IAAPA Expo Europe plaats, de grootste en belangrijkste vakbeurs voor de attractieparkindustrie. Het Europa-Park Resort ging met verschillende prijzen terug naar het Duitse plaatsje Rust. Het tijdschrift Kirmes & Park Revue riep bij de “European Star Awards” het grootste attractiepark van Duitsland uit tot “Beste themapark van Europa” en de multi-launch coaster “Voltron Nevera powered by Rimac” tot “Beste nieuwe achtbaan van Europa”. Waterwereld Rulantica behaalde de tweede plaats in de categorie “Europa’s beste waterpark”. De experts van het Britse vakblad Park World konden zich hierin vinden en overhandigden Europa-Park de “Park World Excellence Awards” voor “Beste themapark”. In dezelfde week werd de gastronomie van het Europa-Park Resort nog onderscheiden met de ROLLING PIN.AWARDS GERMANY 2024.

 

Talrijke andere prijzen

Het Europa-Park Resort viel ook in andere categorieën nog in de prijzen: familieattractie “ARTHUR” (3e plaats in de categorie “Beste familieattractie van Europa”), ‘flying theater’ “Voletarium” (3e plaats in de categorie “Beste indoorattractie van Europa”), de klassieke achtbaan “Alpenexpress Enzian” (4e plaats in de categorie “Beste nieuwe familieattractie van Europa”), waterachtbaan “Poseidon” (6e plaats in de categorie “Beste waterattractie van Europa”), houten achtbaan “WODAN – Timburcoaster” (6e plaats in de categorie “Beste houten achtbaan van Europa”), de wereldprimeur “Nikola Tesla’s Teorija Elektra” van MACK One en Wētā Workshop (8e plaats in de categorie “Beste nieuwe indoorattractie van Europa”). Bij Waterwereld Rulantica behaalde “Vikingløp”, de grootste raceglijbaan van Europa, de 4e plaats in de categorie “Beste waterglijbaan van Europa”.

 

Moederbedrijf

Ook MACK Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, had reden voor een feestje: de twee beste nieuwe achtbanen van dit jaar, “Voltron Nevera powered by Rimac” (Europa-Park) en “Hyperia” (Thorpe Park), zijn afkomstig van de achtbaanbouwer uit Waldkirch.

De “European Star Awards” werden voor de 13e keer uitgereikt en worden erkend als een van de belangrijkste prijzen voor attractie- en waterparken op het Europese continent. Een internationale en onafhankelijke jury van gerenommeerde en invloedrijke experts van over de hele wereld selecteerde de persoonlijke favorieten in elk van de 15 categorieën.

 

Gastronomie

Europa-Park managing partner Thomas Mack en zijn food & beverage-directeur Frank Müller werden in de week van de beurs in Amsterdam in eigen land uitgeroepen tot “Restaurateur van het Jaar”. Dit gebeurde bij de ROLLING PIN.AWARDS 2024, de grootste vakprijs op gastronomie-gebied in Duitsland. De chef-kok van het 2-sterrenrestaurant “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”, Peter Hagen-Wiest, was ook zeer verheugd met zijn 31e plaats bij de “100 beste chef-koks van Duitsland”.

 

Met tienduizenden deelnemers worden de ROLLING PIN.AWARDS GERMANY beschouwd als een van de grootste, belangrijkste en meest begeerde prijzen in de catering- en hotelbranche.