Pairi Daiza vangt tijdelijk twee jonge leeuwinnen uit de oorlog in Oekraïne op

Sinds kort vangt Pairi Daiza twee jonge leeuwinnen op uit Oekraïne. De dieren werden geboren in 2023 en dit waarschijnlijk in illegale omstandigheden. De eerste dagen brengen de dieren in quarantaine door.

 

Lira en Amani, twee in 2023 in Oekraïne geboren leeuwinnen kwamen na een lange reis vanuit het Wild Animal Rescue Center in Kiev op vrijdag 20 september toe in Pairi Daiza. Ze krijgen tijdelijk onderdak in het Belgische dierenpark.

Deze zussen, vermoedelijk geboren onder illegale omstandigheden voor commerciële fotografiedoeleinden, zijn gered dankzij een geweldige samenwerking met The Big Cat Sanctuary, het International Fund for Animal Welfare (IFAW) en Cross-Border Animal Services (CBAS) 🦁

Op dit moment zitten Lira en Amani in quarantaine, waar ze langzaam bekomen van hun intense reis. Binnenkort zullen ze hun nieuwe omgeving verkennen in The Kingdom of Ganesha, een tijdelijke verblijfplaats, voordat ze definitief worden overgebracht naar Kent, Groot-Brittannië, waar ze, samen met Vanda die tijdelijk in Planckendael verblijft, de rest van hun leven zullen doorbrengen onder de bescherming van The Big Cat Sanctuary.

 

Bron en foto: Pairi Daiza