Overnachten bij het licht van een vuurtoren in Hotel Bell Rock in Europa-Park

Wie soms grote pretparken bezoekt, merkt soms dat je met 1 dag niet voldoende tijd hebt om alle attracties uit te proberen. Sommige parken bieden dan de optie aan om te blijven overnachten. Hoewel het zeker en vast niet goedkoop is, krijg je echter wel een magische verlenging van je dag in een themapark. In dit verslag neem ik jullie dan ook graag mee op overnachting in Hotel Bell Rock in Europa-Park.

 

Boeking en aankomst

Een overnachting in Hotel Bell Rock is gemakkelijk te boeken via de site van het park. Op de site zal je kunnen kiezen tussen de verschillende hotels en zelfs de camping. Als je een kamer boekt bij een hotel van Europa-Park dan zitten daar nog geen tickets bij voor Europa-Park of Rulantica. Die kan je aan het einde van de reservering toevoegen. Uiteraard kozen we voor een standaardkamer, simpelweg omdat dit de goedkoopste optie was.

Onthaal en eerste indruk

Parkeren bij Hotel Bell Rock kan vlak voor de deur. Er zijn voldoende plaatsen maar het is er wel krap. Zeker bij langere wagens is het millimeterwerk. Het inchecken verliep heel vlot en ging heel snel. Dit kwam deels doordat er eigenlijk geen wachtrij was. Net zoals bij onze overnachting in Hotel Colosseo, word je ook hier meteen overrompeld door de vele details. Hotel Bell Rock is opgebouwd in de stijl van New England, gecombineerd met een 19de-eeuws maritiem thema. Aan de balie kregen we onze bestelde toegangstickets en besloten we onmiddellijk het park in te trekken. Onze kamer is pas beschikbaar om 15 uur. De ingang van Europa-Park ligt naast Hotel El Andaluz, die je met een “gratis” shuttlebus kan bereiken. Een andere optie is om via de achterkant van het hotel te wandelen door Hotel Colosseo. Daar neem je vervolgens de voetgangerstunnel en volg je de pijlen naar de ingang.

De kamer

Tegen de avond keren we terug naar het hotel om de kamer te ontdekken. Net zoals andere hotels van dit resort, is ook dit hotel gigantisch. Verdwalen is zeker een optie, al zijn er (gelukkig) pijlen en borden die je de weg wijzen naar je kamer. Zoals we ondertussen gewoon zijn van Europa-Park treffen we een propere en prachtige kamer aan. Het maritieme thema is heel duidelijk aanwezig in de kamer, mede door het stapelbed in de vorm van 2 roeiboten. De vloer bestaat uit blauwe planken (die gelukkig niet te veel lawaai als je erop wandelt) en de muur is in grijs/witte kleuren behangen. Opvallend is dat onze kamer een klein balkon heeft. Wie de prijzen wil checken kijkt daarvoor best op de site, zo heb je altijd de meest recente prijzen.

Restaurants & ontbijt

Hotel Bell Rock heeft 3 verschillende restaurants en er zijn 2 bars. Het restaurant dat letterlijk in het oog springt is ‘Ammolite – The Lighthouse Restaurant’. Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit restaurant onder de vuurtoren, die je aan de achterkant van het hotel terugvindt. Wat nog meer opvalt is dat dit restaurant 2 Michelinsterren heeft. Het is dus een duurdere maar ook een luxueuze ervaring.

Net naast de vuurtoren vind je dan weer een groot terras. Dat is het terras van 2 restaurants, namelijk Captain’s Finest en Harborside. Het eerste restaurant heeft tafelbediening, het andere is met een buffet. Captain’s Finest hebben we in het verleden uitgetest en dat was alvast een geweldige ervaring. Zeker wanneer je kan dineren op het terras met zicht op de vuurtoren. Om de zoveel tijd gaat er overigens op het kleine meer naast de vuurtoren een fonteinshow door.

Het ontbijt gaat ‘s morgens door in de 2 laatstgenoemde restaurants. Dat is alvast heel uitgebreid en iedereen zal hier zeker iets vinden dat men lust.

Zwembad, wellness en spa

Hotel Bell Rock heeft zoals bijna ieder hotel van Europa-Park een zwembad. Daarnaast zijn er ook wellness en spa-mogelijkheden.  

 

Vrije tijd buiten de parken spenderen

Naast een bezoek aan de parken kan je ook andere zaken doen in (de buurt) of rondom het hotel. Je kan er fitnessen en zelfs fietsen huren om in de prachtige omgeving een fietstocht te maken. Verder is het ook mogelijk om te golven, want er ligt blijkbaar een terrein op 15 minuten rijden van het hotel.

Als laatste zetten we ook nog eens de winkel in het hotel in de kijker. Het is de ideale plek om enkele souvenirs uit het park te kopen. Daarnaast vind je er ook souvenirs die je alleen in dit hotel vindt. Een extra tip: koop je voor 15 uur iets in het park, dan kan je dit in het hotel laten leveren.

Uitchecken

Voor het uitchecken, kun je als er geen openstaande rekening zijn op je kamer, gewoon de sleutelkaart droppen in de dropbox.

Conclusie

Wij hebben al in meerdere pretparkhotels geslapen en weten ondertussen dat Europa-Park heel erg goede hotels aanbiedt. Het verschil tussen Hotel Bell Rock en andere hotels van dit resort vind ik behoorlijk klein, aangezien ze allemaal hetzelfde aanbieden, maar dan in een ander thema. Alle hotels hebben zwembaden en wellness-aanbiedingen, verschillende restaurants, … Het zal dus voornamelijk de prijs en het thema zijn waarvoor je kiest voor een bepaald hotel in Europa-Park. Verder is Hotel Bell Rock ons prima bevallen en is het zijn geld meer dan waard. Maar is een ander hotel binnen het resort goedkoper, dan raad ik aan om het andere te kiezen, tenzij het maritieme thema en de stijl van New England je meer bevalt!