Maurer Rides stelt Spike Fun Tower achtbaan voor

De Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides zet de laatste jaren sterk in op zijn Spike Coaster-achtbaanmodel. Dit zijn achtbanen met de zogenaamde ASM Launch technologie. Nadat het bedrijf al modelvoorbeelden naar buiten bracht als KrakeX, stelde men nu de Spike Tower voor.

 

Maurer Rides blijft nieuwe modellen ontwerpen, waarbij ze de zogenaamde ASM techniek gebruiken, oftewel de Adaptive Spike Motor technologie. Nadat het bedrijf al enkele mogelijke modellen van dit type achtbaan voorstelde, voegt men er met de Spike Fun Tower 55 eentje extra toe.

 

 

Bij deze Spike Fun Tower 55 zal het treintje via achtbaan track rond een torenconstructie rijden. In de rit naar boven zitten meerdere inversies verwerkt, wat al zeer spectaculair lijkt, maar eens boven, maakt het treintje een verticale vrijeval binnenin de toren.

Bij dit model zou gebruik gemaakt kunnen worden van vier treintjes, waardoor een capaciteit bereikt kan worden van 1000 personen per uur. De hoogte van de toren is 55 meter en de lengte van de track is 480 meter. De topsnelheid bedraagt 90 km/u. Om alles nog leuker te maken kunnen de stoeltjes op de treintjes 45° kantelen.

 

Bron en foto: Maurer Rides