Maurer Rides stelt Giant 8 looping achtbaan voor

Het Duitse bedrijf Maurer Rides richt zich de laatste jaren vooral op achtbanen op de ASM Launch Coaster. We kennen al de versies van Skyline Park en Mirabilandia, maar nu stelt de bouwer een speciaal type inversie voor.

 

Waar eerdere modellen als Sky Dragster in Skyline Park en Desmo Race in Mirabilandia kleinere karretjes hadden, belooft Maurer Rides nu ook lang treinen te kunnen bouwen voor hun zogenaamde ASM lanceer achtbanen.

Hierdoor kon het bedrijf een achtbaan ontwerpen met een looping in de vorm van een cijfer 8. Maurer vertelt hierover dat vele achtbaanontwerpers er lang van dromen. Maar dankzij de nieuwe technologie kan het nu werkelijkheid worden.

De achtbaan is ook voor kleinere parken interessant, vertelt het bedrijf nog. De baan is namelijk betaalbaar en heeft een beperkte oppervlakte. De baan heeft namelijk een lengte van 325 meter, een hoogte van 30 meter en ze behaalt een snelheid van 60 km/u. Op de baan kunnen twee treinen, om zo een capaciteit te behalen van 800 personen per uur.

 

 

Bron en foto: Maurer Rides