MagicLand viert tijdens Halloween het Mexicaanse dodenfeest Día de Muertos

Dit jaar wordt in MagicLand, van 12 oktober tot 3 november, een ongekend Halloween gevierd. Skeletten, vampiers, geesten, zombies, shows, muziek en optochten zorgen voor spannend plezier! Het hele gezin kan er wat beleven.

 

 

20 attracties, 6 horrorhuizen, 2 Halloweenroutes voor het gezin, 2 theatershows, parades, rondtrekkend entertainment, DJ-sets en in de attracties gaan tot middernacht, Halloween in Magicland beloofd voor iedereen speciaal te worden.

In samenwerking met de ambassade van Mexico wordt het park omgetoverd tot een caleidoscopisch Mexicaans dodenrijk, dat een totale onderdompeling in een duizend jaar oude traditie biedt. Een feestelijke en opzwepende sfeer, ideaal voor de kleintjes, die de magie van Día de Muertos kunnen ervaren, door thema-versieringen, shows, eten en muziek. Er zijn veel activiteiten en evenementen gepland, met een horror-twist, geschikt voor alle leeftijden!

Om Halloween in al zijn horror te vieren, wachten shows, muziek, parades, skeletten, zombies, vampiers en geesten op de bezoekers voor spannend plezier!

Er zijn ook nieuwe horrordoolhoven en drie niet te missen speciale avonden: donderdag 31 oktober is er een DJ-set met Horror Movie Show- thema met speciale gast Joe C , vrijdag 1 november staat Pippo Palmieri klaar om de Scary Robot Night DJ-set te laten ontketenen. Op 2 november wordt de avond afgesloten met de geweldige DJ-set van Manuel Ribeca met Il Circo degli Orrori. Tijdens de evenementen zijn alle attracties tot middernacht toegankelijk!

 

Día de Muertos

Voor de jonge bezoekers is er dit jaar voor het eerst Día de Muertos. Het Oude Westen-gebied zal transformeren in een kleurrijk Mexicaans koninkrijk van de doden, geschikt voor alle leeftijden, met spelletjes, muziek en dans. Bezoekers kunnen langs de Via de Muertos wandelen tussen versierde calavera’s, genieten van de reizende Mariachis Show , foodtrucks en verfrissingspunten waar het mogelijk is authentieke Mexicaanse gerechten, zoete delicatessen en kleurrijke drankjes te proeven, perfect voor volwassenen en kinderen.

In het hart van dit gebied vind je Fiesta de los Muertos, een thematisch doolhof dat volwassenen en kinderen naar het hart van dit fascinerende Mexicaanse feest zal vervoeren.

In de Music Hall wordt Journey to the Forest of Memories opgevoerd, een interactieve show gewijd aan de kleintjes, die de hoofdrolspelers zullen worden, om hen te helpen de culturele schoonheid van Día de Muertos te ontdekken.

 

Nieuwe horrorzone Apocalypse Valley (26 en 31 oktober – 1 en 2 november)

Ooit was dit rustige dorp een plek waar het leven vredig verliep. Maar een kernramp veranderde deze idylle in een nachtmerrie. Straling heeft alles veranderd: de lucht is niet meer in te ademen, het land is onvruchtbaar en de bewoners zijn monsters geworden. Hongerige zombies zwerven door de straten, terwijl misvormde mutanten in de schaduw op de loer liggen. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring, een reis door vijf post-apocalyptische zones, de ene angstaanjagender dan de andere. Ontdek een verwoest landschap waar zombies meedogenloos rondzwerven en achter elke hoek gevaar verbergt. Vermijd de dodelijke straling en misvormde monsters die dit vergiftigde land bevolken. Zie de gevolgen van gevaarlijke mutanten onder ogen en betreed uiteindelijk een bos tussen verrotte bomen en sinistere schaduwen waar psychopathische roofdieren rondsnuffelen.

 

Katakumba: 

Reis naar de diepten van het oude Egypte, beleef een avontuur dat je meeneemt diep in de piramides, waar een oud en krachtig kwaad verblijft. Legenden spreken over een vervloekte mummie, ontwaakt uit zijn duizendjarige slaap. Nu dwaalt hij door de catacomben en zoekt wraak op degenen die zijn graf hebben verstoord. Achtervolgd door haar trouwe dienaren, zal je aan haar toorn moeten ontsnappen en de betovering moeten verbreken die haar aan deze wereld bindt.

De catacomben zijn een doolhof van donkere gangen, dodelijke vallen en hiërogliefen die verhalen vertellen over een vergeten verleden. In elke hoek schuilt een gevaar: sarcofagen die opengaan, beelden die tot leven komen en monsterlijke wezens die uit de schaduw tevoorschijn komen. De vloek verspreidt zich. De lucht is gevuld met donkere energie en de vloek begint zich ook in jou te manifesteren. Er is geen ontkomen aan: de uitgangen zijn afgesloten, de fakkels gaan uit en de monsters omsingelen je. Ben jij klaar om de confrontatie aan te gaan met zo’n eeuwenoud en krachtig kwaad?

 

Demonia

Een griezelige hospita verwelkomt je aan de deur van haar huis en belooft een onvergetelijke ervaring. Maar laat je niet misleiden door zijn glimlach: achter die vriendelijke façade schuilt een duister geheim. Zodra je de drempel overschrijdt, word je ondergedompeld in een wereld van duisternis, waar elke hoek een gevaar verbergt. Gangen die tot leven komen, muren die bloeden, monsterlijke wezens die uit de schaduw tevoorschijn komen: bij elke stap wacht je angst. Bloeddorstige vampiers, rottende zombies en huilende weerwolven sluipen door het huis, klaar om je aan stukken te scheuren. Hun vurige ogen kijken je aan in de duisternis, en de stilte wordt alleen verbroken door het gekreun van de verdoemden. Elk gekraak, elke schaduw zal je angst aanjagen. Je zit gevangen in een spookhuis, waar angst de enige meester is: welkom…

 

Haunted Hotel

Een oud hotel, ooit een plaats van luxe en verfijning, is nu getransformeerd in een griezelhol waar gasten helemaal niet welkom zijn. Een verleidelijk aanbod nodigt uit voor een onvergetelijke nacht, maar niet alles is wat het lijkt. Een ongezonde sfeer. De geur van rottend vlees en bloed zal je omhullen zodra je de drempel overschrijdt. De ooit elegante kamers zijn nu in wanorde, met onopgemaakte bedden en bloedvlekken op de muren. Een beklemmende sfeer zorgt ervoor dat u zich vanaf het eerste moment ongemakkelijk voelt. Elke kamer is een valstrik, elke hoek verbergt een gevaar. De enige uitweg is je angsten onder ogen te zien en proberen te overleven. Maar kun jij deze nachtmerrie overleven? Ben je klaar om de laatste check-in van je leven te ervaren? Heb je geboekt?

 

Dungeons

Bereid je voor op een helse ervaring in de diepten van een middeleeuwse gevangenis, een plek waar waanzin de boventoon voert. Dungeons neemt je mee op reis door donkere, kronkelende gangen, vervallen cellen en martelwerktuigen die je doen huiveren. Het hartverscheurende geschreeuw van de gevangenen galmt door de dikke muren, terwijl de geur van schimmel en bloed je omhult. Elke hoek verbergt een duister geheim, elke schaduw kan een moordenaar verbergen die dorst heeft naar wraak.

Middeleeuwse martelwerktuigen sieren de muren, waardoor je je alleen maar kunt voorstellen welke ondraaglijke pijn de gevangenen wordt toegebracht. Waanzin zal je omringen: de gevangenen, nu psychopathisch, dwalen door de cellen, starend en zwaaiend met geïmproviseerde wapens. Hun woede is voelbaar en hun bloeddorst onlesbaar. Elke stap die je zet, brengt je steeds dichter bij de waanzin. Deuren slaan dicht, kettingen rammelen en de vloer kraakt onder de voeten. Je voelt je hart wild kloppen op zoek naar een uitweg. Alleen de dappersten zullen Dungeons overleven. Ben je klaar om de hel in te duiken?

 

Bron en foto: MagicLand