Liseberg opent eerste kinderhorrorhuis tijdens Halloween

Op 4 oktober opent Liseberg de poorten voor het Halloweenseizoen van dit jaar. Er zullen activiteiten zijn voor jong en oud. Het pretpark verandert van vorm en bezoekers worden begroet door een gezellige spanning, vogelverschrikkers en veel pompoenen. Kaartjes moeten op voorhand aangekocht worden. Dit jaar presenteert het park voor het eerst een kindvriendelijke horrorattractie.

 

Tijdens het Halloweenseizoen raast een herfststorm het park binnen en staat alles op zijn kop. Sinds de première in 2015 is het seizoen steeds populairder geworden en wordt bijna elk jaar een nieuwe angstaanjagende ervaring gepresenteerd. Dit jaar zijn er twee nieuwe toevoegingen: Sagoskogen en Nattsvart på Gasten.

 

Sagoskogen

Het sprookjesbos is een attractie voor de jongere kinderen waar ze spannende sprookjeswezens ontmoeten en door middel van bewegingen en geluiden mee kunnen doen en het verhaal kunnen beïnvloeden. Als een huis vol verschrikkingen, maar dan voor kinderen. In tegenstelling tot alle andere horrorhuizen in Liseberg heeft Sagoskogen een maximale leeftijdsgrens. Je mag niet ouder zijn dan 11 jaar om Sagoskogen te bezoeken, maar je moet uiteraard wel een volwassene meenemen die je hand vasthoudt.

 

 

Nattsvart på Gasten

Nattsvart på Gasten is het horrornieuws van dit jaar voor de iets oudere en dappere bezoeker. Zoals gewoonlijk opent Hotell Gasten en worden gasten ontvangen in het hotel. Maar deze keer is er helemaal geen verlichting. Alles is veel donkerder, kouder en nog onaangenamer dan de vorige keer.

 

 

Andere spookhuizen

 

Vinden

De gekke wetenschapper en haar vreselijke wezens hebben een constante aanvoer van vers bloed nodig voor hun creatie. Als je echt pech hebt, heb je misschien iets wat ze willen.

 

7

Zeven keer zal je je slechtste kanten onder ogen zien. Zeven keer zul je in de verleiding komen. Zeven keer zal je falen. Maar je krijgt maar één kans om weerstand te bieden.

 

Zombie – House Of Horror

Betreedt dit deftige huis met mooi meubilair, fonkelende TL-lampen en angstaanjagende wezens op eigen risico. Je enige kans om er weer uit te komen is zonder geluid te maken.

 

Skogen

Wat ligt er op de loer in dit bos? Is het een takje dat je raakt? Of is het een vieze lange nagel aan een benige vinger? In de duisternis en mist worden je zintuigen geprikkeld en krijg je koude rillingen. Mogelijk ben je hier alleen, maar misschien ook niet. Verlaat het pad niet.. Een foute stap is alles wat nodig is, om gegrepen te worden.

 

Scarezones

Demonernas skugga

Er vond een strijd plaats tussen goed en kwaad en het kwaad heeft een verpletterende overwinning behaald. De gevallen engelen huilen terwijl ze in de greep van demonen gevangen zitten. Wie over de rand durft te kijken van de opening van de hel neemt een groot risico.

 

Cirkus Bisarr

In het Havengebied is een vreemd circusgezelschap ingetrokken, waar vreemde showartiesten en gemene clowns wonen. Entertainment nemen ze bloedserieus.

 

Bron en foto: Liseberg