Legoland Shanghai opent in 2025 met twee achtbanen

In 2020 kondigde de Merlin Entertainment groep al aan een nieuwe Legoland Park te openen in Shanghai. Ondertussen weten we dat het park minstens twee achtbanen zal openen. Op een opening van het park is het nog wachten tot volgend jaar.

 

In 2021 begon de bouw van het nieuwe Legoland Park in Shanghai, de bedoeling was dat het park zou openen in 2024, maar dat werd nu verschoven naar 2025. Dit park zal bestaan uit acht themagebieden en in het resort zal ook een hotel komen.

Twee achtbanen zijn ondertussen ook bekendgemaakt. Een van die banen wordt Castle Coaster. Deze achtbaan wordt gebouwd door Zierer en is van het type Force Five. Deze achtbaan bevat een darkride gedeelte en vinden we al terug in andere Legoland parken. De tweede achtbaan wordt een Family Inverted Coaster die gebouwd wordt door Bolliger & Mabillard. De naam hiervan is voorlopig nog niet bekend.

Het park in Shanghai wordt trouwens niet het enige Legoland Park dat geopend zal worden in China. In 2025 opent ook een park in het Chinese Sichuan, hiervan weten we dat het vier achtbanen zal tellen. Ook in Shenzhen opent een Legoland park, maar daarover zijn de details voorlopig nog schaars.

 

 

Bron: RCDB, Merlin Entertainment