Dreamworld opent in 2025 een nieuwe thrillride van Intamin Amusement Rides

Dreamworld in Australië opent later dit jaar een wereldprimeur: een switchback coaster ontworpen door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. Maar ook na die opening zal het park niet stilzitten, want het kondigde al aan volgend jaar een nieuwe thrillride te openen van bouwer Intamin Amusement Rides.

 

Het Australische pretpark Dreamworld vertelde eerder al enorm te gaan investeren in nieuwe attracties, waarvan de nieuwe achtbaan Jungle Rush er eentje is. Voor volgend jaar staat de nieuwe thrillride King Claw op de planning.

King Claw wordt een Gyro Swing van fabrikant Intamin Amusement Rides. De attractie vervangt de oude attractie Claw, eveneens een Gyro Swing van Intamin Amusement Rides, die na 20 jaar het park verlaat.

 

 

Je zou nu denken “ is het niet dom om een oude attractie te vervangen voor een attractie van hetzelfde type”? Wel, nee, King Claw zal aanmerkelijk meer adrenaline bieden.

De oude Claw had een hoogte van 17 meter en een zwierhoogte van 26 meter, de nieuwe King Claw krijgt een hoogte van 27 meter en zal tot op een hoogte van 42 meter zwieren. De zwaaisnelheid van de oude Claw was 64 km/u, de nieuwe King Claw zal een snelheid bereiken van 98 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Dreamworld