Disneyland Parijs wordt ondergedompeld in Halloweensfeer

Het langverwachte Disney Halloween Festival is terug in Disneyland Parijs! De bezoekers kunnen genieten van een angstaanjagend leuke ervaring vol ontmoetingen met Disney-schurken, geweldige shows en spannende attracties dankzij een fantastisch programma. Alles wordt verrijkt met betoverende decoraties, angstaanjagend lekker eten en souvenirs die zo mooi zijn dat ze volwassenen en kinderen doen huiveren.

 

Disneyland Parijs is gekleed in nieuwe decoraties en herfstkleuren: 330 lachende pompoenen, bijna 175 meter lichtgevende slingers, 13.262 bloemen en bladeren en meer dan 50 lantaarns, waardoor de perfecte plek ontstaat om Halloween te vieren. Vergeet de schattige geesten niet die de gasten verwelkomen als ze Disneyland Park binnenkomen. In deze gezellig enge sfeer komen volwassenen en kinderen oog in oog te staan ​​met de enge bende Disney-schurken: Cruella De Vil, Maleficent, Jafar, Gaston, Captain Hook, de Queen of Hearts en, voor het eerst, Mother Gothel uit de film Tangled van Walt Disney Animation Studios. Daarnaast kunnen gasten Miguel van Coco van Pixar Animation Studios in Frontierland ontmoeten en Stitch ontmoeten in zijn nieuwe vampieroutfit, klaar om Discoveryland te verkennen.

 

Tijdens het Disney Halloween Festival zal de Mickey’s Halloween Celebration-parade bestaan ​​uit de bende vriendelijke Marauders – Goofy, Knabbel en Babbel en hun vrienden – die twee keer per dag op verschillende praalwagens zullen paraderen, begeleid door 80 artiesten op het ritme van spannende muziek. Daisy Duck zal niet ontbreken, terwijl andere unieke personages zoals Clarabelle en Horace zullen verschijnen in een wereld vol pompoenen, paddenstoelen, kleurrijk gebladerte, lantaarns en hooibalen. Het middelpunt van de parade zal de Mickey’s Illusion Manor- praalwagen zijn, die beweegt op de dubbelzinnige grens tussen illusie en realiteit, Mickey zal plotse magische kledingswissels hebben en er is de aanwezigheid van de mysterieuze Melanie Ravenswood en de Ghost of Ravenswood Manor, rechtstreeks uit de Phantom Manor-attractie.

 

Disney Electrical Sky Parade

Voorafgaand aan de Disney Illuminations show zullen Disney Villains en Mystery Guests een spreuk uitspreken over de prachtige nachtelijke Disney Electrical Sky Parade met een reeks kattenkwaad. Deze nieuwe nachtelijke scène, op het Kasteel van Doornroosje, zal fonteinen, lichten, projecties en drone-choreografie mixen, waardoor iedereen wordt meegevoerd naar een spookachtige wereld. Helse vlammen, braamstruiken, geesten en vleermuizen creëren een spectaculair decor als eerbetoon aan Disney-schurken en de attractie Phantom Manor. Buitengewone elektronische muziek wordt begeleid door de melodieën van deze attractie, die het kloppende hart zal vormen van deze magische avondshow.

 

Onweerstaanbare lekkernijen en gadgets gewijd aan het Disney Halloween Festival

De geest van Halloween zal je ook achtervolgen op de menukaarten en in de winkels van Disneyland Parijs. Gasten kunnen genieten van heerlijke nieuwe gerechten geïnspireerd op de Friendly Marauders, de Disney Villains en de Mysterious Guests, zoals: pompoenzandkoekjes met frambozenvulling, de Captain’s Burger met inktvisinktbrood en hartige zanddeeghaak, een tussengerecht vanille-ijs met een pralinehart, in de vorm van Jack Skellington, en een vanille-ijs met pompoencoulis en gezouten karamel of de Cold Coffee Boo met gekruide pompoensmaak!

 

Bovendien zullen M&M’s, de officiële partner van het seizoen, Frontierland-gasten verwelkomen met een angstaanjagend ervaring. En om Halloween te vieren worden de iconische M&M’s uitgedeeld aan de meest enthousiaste gasten.

 

Om het plezier nog verder te vergroten, is er een speciale collectie onweerstaanbare souvenirs met Halloween-thema, perfect om het meeste uit je snoepverzameling te halen. Deze omvatten een mok met Mickey Mouse in zijn Halloween-kostuum, een hoofdband versierd met lachende pompoenen, een pompoenvormige Mickey Mouse-snoepemmer en meer.

 

Een hele dag om Halloween te vieren in perfecte Disney-stijl

Op 31 oktober 2024 blijft Disneyland Park geopend tot 23.00 uur. Heksen, piraten, noem maar op… Gasten van alle leeftijden kunnen hun grenzeloze creativiteit tonen om te concurreren met de kleding van de meest iconische Disney-schurken – en zo goed mogelijk op te gaan in het griezelige landschap.

 

Bron en foto’s: Disneyland Parijs