BOEH! in de ZOO keert terug naar Eindhoven Zoo

Vogelverschrikkers, een spooktunnel en een griezelige speurtocht: Eindhoven Zoo staat binnenkort weer in het teken van Halloween. Van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 3 november vindt voor de derde keer BOEH! in de ZOO plaats. Deze keer nog spannender en interactiever!

 

Tijdens BOEH! in de ZOO kunnen bezoekers griezelen tussen de dieren. General manager Sander van der Heul: “We hebben de beleving dit jaar nog sfeervoller en interactiever gemaakt. Zo zijn er extra Halloween-elementen toegevoegd, bijvoorbeeld op het entreeplein en bij de waterspeeltuin. Denk aan een grote heksenketel, audio-ondersteuning, rook, waternevel en lichteffecten.”

Ook de spooktunnel is grootser opgezet dan vorig jaar, met onder andere een glow-in-the-dark-skelet en knipperende ogen. “Hierbij houden we natuurlijk wel rekening met onze jongste bezoekers, zodat het voor hen niet te eng is.”  

 

Leren over de natuur

Er is opnieuw een griezelig kerkhof met uitgestorven dieren: deze keer nog interactiever en spannender dankzij bewegende grafzuilen en dierengeluiden. Bezoekers leren hier spelenderwijs over het belang van natuurbehoud, het verlies van biodiversiteit en het redden van diersoorten. Als wake-upcall is er wederom een graf gereserveerd voor de ijsbeer, wiens toekomst zeer onzeker is door onder andere klimaatverandering. Van der Heul: “Met de geboorte van ijsbeerjong Otis vorig jaar gaat dit dier ons bijzonder aan het hart, hoewel er natuurlijk helaas veel meer kwetsbare diersoorten zijn. We willen ons dan ook op alle mogelijke manieren inzetten voor de toekomst van deze – en andere – bedreigde diersoorten.”

Tijdens een educatieve griezelspeurtocht leren kinderen ook over de natuur en bedreigde diersoorten. Aan het eind is er aandacht voor Stichting Wildlife, de organisatie die zich inzet voor natuurbescherming. Bezoekers kunnen hier ook direct doneren.

 

Tickets

De tickets voor BOEH! in de ZOO zijn verkrijgbaar vanaf 18,50 euro via de website en in het park. Tijdens het evenement is Eindhoven Zoo geopend binnen de reguliere openingstijden. In de weekenden en schoolvakanties is er een stempelkaart met extra activiteiten: tegen betaling kunnen kinderen pompoen snijden, dierenmaskers maken en glittertattoos zetten.