Zaak rond ontslagen Plopsa-CEO Steve van den Kerkhof geseponeerd

Na een artikel in De Tijd, waarin 52 (ex)-werknemers van Plopsa aan het woord kwamen en een toxische werksfeer aanklaagden in de Plopsa-parken, besloot het arbeidsauditoraat de zaak te onderzoeken. Die heeft nu de zaak geseponeerd.

 

De zaak rond de ondertussen ontslagen Plopsa-CEO Steve van den Kerkhof is geseponeerd. Het arbeidsauditoraat onderzocht de zaak na een artikel in De Tijd, die nu tot de vaststelling komt dat niet alle voorwaarden van het misdrijf bewezen zijn. Van den Kerkhof werd beschuldigd van onder andere pesterijen en scheldpartijen. Zo zouden collega’s vernederd zijn door de ondertussen ontslagen Plopsa-CEO.  Het ontslag kwam er nadat Studio 100 besliste om het bedrijf door te lichten en stelde daarvoor advocate Christine Mussche aan. Op basis van haar rapport, werd Steve van den Kerkhof ontslagen.

Het arbeidsauditoraat heeft, na het verschijnen van het artikel, de zaak grondig onderzocht. Er zouden een 20-tal werknemers ondervraagd zijn door de politiediensten, allen werkten ze in het verleden nauw samen met van den Kerkhof. Op het moment van de verhoren, was de CEO al ontslagen. In het onderzoek werden heel wat mails en Whatsapp-berichten toegevoegd die communicatie bevatten tussen de CEO en zijn personeel. In de verhoren en berichten werden de horrorverhalen uit de pers tegengesproken waardoor er volgens het onderzoek geen strafbare feiten zijn gepleegd door Steve van den Kerkhof.

Steve van den Kerkhof reageert op Facebook dat hij zeer verheugd is te horen dat zijn naam is gezuiverd. Hij wenst deze woelige periode achter zich te laten en zich te concentreren op nieuwe professionele uitdagingen, die ondertussen al op zijn pad zijn gekomen. Verder bedankt hij iedereen die hem is blijven steunen en ook het arbeidsauditoraat voor het onafhankelijke onderzoek. Studio 100, het moederbedrijf, staat nog steeds achter de keuze om Steve van den Kerkhof te ontslaan. Vorig jaar werd deze nog vervangen door Carl Lenaerts. Van den Kerkhof was nog een tijdje werkzaam voor de Nederlandse pretparkgroep Momentum Leisure maar stapte daar dit jaar op.

 

Bron: HLN & Looopings

Foto: TPF