Terug naar het Oude Rome in Hotel Colosseo in Europa-Park

Wie soms grote pretparken bezoekt, merkt soms dat je met 1 dag niet voldoende tijd hebt om alle attracties uit te proberen. Sommige parken bieden dan de optie aan om te blijven overnachten. Hoewel het zeker en vast niet goedkoop is, krijg je echter wel een magische verlenging van je dag in een themapark. In dit verslag neem ik jullie dan ook graag mee op overnachting in Hotel Colosseo in Europa-Park.

 

Boeking en aankomst

Wie wil overnachten in Hotel Colosseo in Europa-Park, kan zijn overnachting boeken op de site van het park. Wij boekten onze kamer echter via Tui, wat ook heel gemakkelijk was. Let op, want wanneer je een kamer boekt, heb je nog geen tickets voor Europa-Park of Rulantica. Die moet je dus achteraf bestellen (dit kan meestal tijdens het boeken van de kamer). We kozen voor een standaardkamer, simpelweg omdat het de goedkoopste optie was.

 

Onthaal en eerste indruk

De aankomst verliep vlot mede doordat Hotel Colosseo een grote overdekte parking heeft. Het inchecken duurde dan weer langer dan verwacht, maar dit kwam voornamelijk omdat er gewoon heel veel volk aanwezig was. We werden vriendelijk geholpen aan de balie en de medewerker aan het onthaal gaf ons alle informatie. Al van bij aankomst heb je onmiddellijk door dat dit geen gewoon hotel is. Het hotel straalt echt de Italiaanse sfeer uit en is in ieder hoekje gedecoreerd en gethematiseerd. Aangezien we aan de balie onze pretparktickets kregen, zijn we eerst het park ingetrokken. De verkenning van het hotel is dus voor later! Weet dat je als hotelgast eerder binnen mag in het park (meestal is dit een halfuurtje). De ingang voor hotelgasten bevindt zich aan de achterkant van Hotel El Andaluz. Dat is het hotel dat recht tegenover Hotel Colosseo ligt. Je moet hiervoor de straat niet oversteken, maar je maakt gebruik van de voetgangerstunnel.

De kamer

Na een hele dag rond te wandelen in Europa-Park of te gaan zwemmen in Rulantica, is het tijd om de kamer te ontdekken. We merken dat Hotel Colosseo behoorlijk groot is en volledig is ingericht naar een Oud-Romeins gebouw. De kamer is bij aankomst alvast heel proper en leuk ingericht. Aan de muur waar ons bed staat is een tekening van een man ingekerfd en het stapelbed stelt een oud draaiwiel voor. De bedden lagen heerlijk en in de badkamer is een wc, lavabo en douche voorzien. Ook daar zijn er enkele zaken op de muren aangebracht om je in de Romeinse stemming te houden.

Voor wie een groter budget heeft, biedt dit hotel ook nog verschillende soorten suites aan. De duurste in hun soort zijn de Caesar en Cleopatra Suite, daar spreken we al vlug van € 1.000 per nacht. De Junior Suite is dan met €215 een goedkoper alternatief. Let op, dit zijn startprijzen (en sowieso zonder tickets voor de parken). De werkelijke bedragen kunnen nog een pak hoger liggen. Check dus altijd de prijzen op de site van Europa-Park.

Het binnenplein

De mooiste plaats van het hotel is natuurlijk het middenplein. Daar vind je enkele restaurants en cafés, waar je uiteraard iets kan eten en drinken. Je kan er vers gemaakte pizza bestellen of zelfs de verfijnde keuken ontdekken. In de avond kan je hier meestal genieten van een show met projecties en muziek. Achteraan het plein vind je dan een stuk van een nagemaakt Colosseum. Het is natuurlijk de eyecatcher van dit plein. Links van dit colosseum kun je wandelen richting Hotel Bell Rock. Achter het Colosseum vind je dan weer het zwembad.

Restaurants

Zelf hadden we nu geen tijd om uitgebreid te gaan dineren in 1 van de restaurants. Dit doordat het park langer open was en we uiteraard dat belangrijker vonden. In het verleden hebben we hier al eens een pizza gegeten in Pizzeria La Romantica en dat was zeker en vast een aanrader. In Restaurant Medici hebben we vroeger ook eens gegeten en daar word je aan tafel bediend. Je krijgt er een uitgebreide menukaart met allerlei lekkere zaken en je kan er je avond in alle rust afsluiten. Een goedkopere optie is het restaurant dat naast Restaurant Medici gelegen is. Restaurant Antica Roma biedt namelijk een buffet aan en uiteraard word je hier niet aan tafel bediend. Medici was alvast een aanrader, maar voor Restaurant Antica Roma moeten we nog eens terugkeren. Een tip: je hoeft niet te slapen in 1 van de hotels om de restaurants uit te proberen. Commedia Dell’arte Cafebar is dan weer de plek om te genieten van een drankje en/of een ijsje.

Uitchecken

Net zoals bij veel andere hotels, verloopt het uitchecken heel erg vlot. Betaal je alles al tijdens het bezoek aan een restaurant, dan hoef je achteraf niet meer naar de balie en kun je je sleutelkaart in een box droppen.

 

Conclusie

Wij hebben al in meerdere pretparkhotels geslapen en weten ondertussen dat Europa-Park heel erg goede hotels aanbiedt. Het verschil tussen Hotel Colosseo en andere hotels van dit resort vind ik behoorlijk klein, aangezien ze allemaal hetzelfde aanbieden, maar dan in een ander thema. Alle hotels hebben zwembaden en wellness-aanbiedingen, verschillende restaurants, … Het zal dus voornamelijk de prijs en het thema zijn waarvoor je kiest voor een bepaald hotel in Europa-Park. Verder is Hotel Colosseo ons prima bevallen en is het zijn geld meer dan waard. Maar is een ander hotel binnen het resort goedkoper, dan raad ik aan om het andere te kiezen, tenzij het thema van Italië je meer bevalt!