Spelersbus KV Mechelen brengt klas naar Technopolis

Het zal je maar overkomen dat een spelersbus van KV Mechelen je komt oppikken voor een schooltrip naar Technopolis. Groot was hun verbazing toen een 40-tal leerlingen uit het 6e leerjaar van basisschool “De Kleine Ontdekker” uit Deurne deze morgen op de bus richting Mechelen stapten.

 

“Geen sponsoring maar investering in de toekomst”

KV Mechelen zorgde voor het vervoer, Technopolis trakteerde alle kinderen op een gratis bezoek en een drankje en snack tijdens de lunch. Het doel van deze actie: kinderen die anders de kans niet zouden krijgen ook een keer een uitstap naar Technopolis gunnen. “Een geweldige stunt op onze eerste openingsdag van het nieuwe schooljaar”, zo laat Technopolis weten.

 

Investering in de jeugd

Een uitstap naar Technopolis is helaas niet voor elk kind evident. Hoogtijd om daar verandering in te brengen, vindt men bij Technopolis en KV Mechelen. Beide partijen bedachten een opmerkelijke stunt om aan iedereen te laten zien: waar een wil is, is ook een weg.

Daarbij was het geen toeval dat de directie van “De Kleine Ontdekker” door Technopolis werd gecontacteerd. Het was belangrijk dat de actie leerlingen zou bereiken, bij wie door bepaalde sociaaleconomische drempels de kans heel klein was dat ze ooit Technopolis zouden bezoeken.

Door de spelersbus van KV Mechelen in te zetten, was de schooluitstap voor de leerlingen van het 6e leerjaar écht helemaal gratis. Ook dat is belangrijk, want de prijs van het vervoer naar Mechelen is voor steeds meer scholen een obstakel.

 

Alle kinderen in Vlaanderen zouden tijdens hun schooljaren minstens één keer Technopolis moeten kunnen bezoeken. Om hun horizon te verruimen, hun interesses te ontdekken en vooral ook hun talenten te ontplooien. Dat is belangrijk, want onze toekomst staat rechtstreeks in verhouding tot het aantal kansen dat we aan onze jeugd geven. Wij noemen dit dan ook geen sponsoring, maar een investering in de toekomst.

Ester Blockx-Marketing & Sales Director Technopolis

 

Ik vind het heel fijn dat onze kinderen de kans krijgen om kosteloos naar Technopolis te gaan. Op deze manier krijgen zij extra kansen om hun wereld te verbreden.

Ingrid Vanhecke Directeur De Kleine Ontdekker | Stedelijke basisschool

 

Mooie voorzet voor andere bedrijven

Technopolis en KV Mechelen hopen ook dat de actie andere bedrijven inspireert om met relatief weinig middelen een grote impact te creëren. Voor de leerlingen die de kans krijgen om op deze manier ook een keer Technopolis te kunnen bezoeken, maakt de sponsoring van een klasbezoek namelijk een wereld van verschil.