Six Flags Over Georgia stelt opening nieuwe achtbaan Georgia Surfer uit naar 2025

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Georgia zou dit jaar uitpakken met een gloednieuwe achtbaan, die nog uniek was voor bouwer Intamin Amusement Rides. Jammer genoeg kondigde het park onlangs aan dat ze de opening een jaar zal uitstellen. Een precieze reden werd niet vermeld.  

 

Six Flags Over Georgia was volop bezig met de bouw van haar nieuwe achtbaan Georgia Surfer. De track stond al volledig recht, maar de opening bleef op zich laten wachten. Het park maakte nu bekend dat ze de opening moet uitstellen. Deze Georgia Surfer wordt het eerste exemplaar van de Ultra Surf Coaster, die gebouwd wordt door Intamin Amusement Rides.

De Ultra Surf Coaster lijkt op de Power Splash die Mack Rides bouwt. Maar in plaats van een gewoon bootje, krijgt deze baan een treintje dat een surfbord voorstelt. De passagiers zitten hierbij op een zitje van één van de twee draaischijven van het treintje. Hierdoor zullen ze tijdens de rit dan ook ronddraaien.

Deze Ultra Surf Coaster is eigenlijk een kruising tussen de bestaande Surf Coaster van Intamin en de nieuwe innovatie, de Ultra Splash Coaster.

De nieuwe achtbaan is 179,8 meter lang en 43,9 meter hoog, maar door het heen en weer rijden leg je een afstand af van meer dan 600 meter. De topsnelheid zal 96,6 km/u bedragen.

 

 

Bron en foto’s: Six Flags Over Georgia