Six Flags Great Adventure stelt opening nieuwe achtbaan Flash: Vertical Velocity uit naar 2025

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure zou dit jaar normaal gezien uitpakken met een nieuwe, spectaculaire gelanceerde achtbaan. Het gaat om een Super Boomerang Coaster, waarbij de bezoekers de rit zowel voorwaarts als achterwaarts afleggen. Toch maakte het park nu bekend dat de opening pas in 2025 zal plaatsvinden, een precieze reden werd niet vermeld.

 

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure zou dit jaar de allereerste Super Boomerang Coaster van Amerika en de tweede wereldwijd openen. Maar onlangs maakte het park bekend dat die opening uitgesteld werd naar volgend jaar. Een precieze reden is niet bekend. Deze achtbaan wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma.

De Super Boomerang Coaster is een moderne variant op het klassieke boomerang model dat we in tal van pretparken kunnen terugvinden, denk maar aan Walibi Belgium, Walibi Holland en Bellewaerde Park. De nieuwe versie maakt gebruik van een triple launch om op snelheid te komen. De inzittende leggen de rit nog steeds voorwaarts en achterwaarts af.

De achtbaan krijgt de naam Flash: Vertical Velocity. De hoogte van de baan wordt 436 meter lang en de topsnelheid zal 95 km/u worden.

Dit rit start met een zachte voorwaartse lancering. Op de eerste heuvel komt de trein tot stilstand, waarna die terugrolt naar het station. Hier volgt een tweede lancering op een spike. Nadat de trein weer voorwaarts bolt komt de derde lancering, waar de hoogste snelheid behaald wordt.

Tijdens de rit zullen de bezoekers door 2 inversies gaan, die zowel voorwaarts als achterwaarts worden afgelegd. Hierdoor wordt er in totaal 4 keer over de kop gegaan tijdens de rit. De eerste inversie wordt een Stalled Immelmann. De tweede inversie wordt dan weer een Corkscrew. De hele attractie komt uiteraard in het thema van de superheld The Flash te staan.

 

 

Bron en foto: Six Flags Great Adventure