Prins Albert II van Monaco bezoekt Europa-Park

Afgelopen week bracht Z.D.H. Prins Albert II van Monaco samen met zijn kinderen, kroonprins Jacques en prinses Gabriella, een privébezoek aan Duitslands grootste attractiepark. De prinselijke familie genoot zichtbaar van de vele attracties en het nieuwe waterpark Rulantica. Prins Albert noemde de nieuwe achtbaan “Voltron Nevera” uniek en de beste achtbaanbeleving die hij ooit heeft gehad.

 

Prins Albert heeft al twee keer eerder Europa-Park bezocht. “Mijn kinderen en ik zijn grote Europa-Park-fans geworden”, aldus de huidige vorst van Monaco. Hij prees de kwaliteit van de thematisering, de diversiteit aan attracties en de netheid van het park.

 

Als voormalig atleet reed Prins Albert ook een rondje in de bobsleebaan in het Zwitserse themagebied. Roland Mack, de oprichter en eigenaar van Europa-Park, overhandigde hem daarbij een helm in de kleuren van Monaco. Prins Albert nam deel aan vijf opeenvolgende Olympische Winterspelen en is sinds 1985 lid van het Internationaal Olympisch Comité.

 

Prins Albert en Roland Mack kennen elkaar al vele jaren. De eigenaar van Europa-Park maakte jarenlang deel uit van de jury van het beroemde Circusfestival van Monaco.