Pleasure Beach Resort Blackpool wil nieuwe Thrillride bouwen

Het Engelse pretpark Pleasure Beach Resort in Blackpool wil een Gyro Swing attractie gaan bouwen, dat blijkt uit documenten van een lening die het park aanvroeg. Voorlopig is onbekend wanneer deze attractie gepland is.

 

Na de sluiting van de klassieke autorit Grand Prix, is het wachten op nieuws over de mogelijke vervanger(s) hiervan. Deze attractie staat voorlopig nog in het park, maar zal later afgebroken worden. Grand Prix was een attractie van het type Sports Car, gebouwd door het voormalige Amerikaanse bedrijf Arrow Dynamics. De attractie bestaat uit een 670 meter lange track, waarover autootjes rijden. Grand Prix opende in 1960 onder de naam Turnpike.

Met het verdwijnen van deze attractie komt er een redelijke oppervlakte vrij in het park, welke mogelijk opgevuld zal worden met een thrillride van het type Gyro Swing. Maar ook de vrijevaltoren Ice Blast kampt geregeld met de nodige problemen en er gaan geruchten over de sluiting hiervan.

Hoe dan ook vroeg het park alvast een lening aan voor de bouw van een zogenaamde Gyro Swing attractie die gebouwd zal worden door Intamin Amusement Rides. Het park zelf geeft hierover voorlopig nog geen verdere informatie.

 

De Gyro Swing is een grote frisbee attractie, zoals we die kennen van Tigeren in Djurs Sommerland en Maelstrom in het Engelse Drayton Manor.

 

 

 

Bron: Ride Rater

Foto: TPF