Namen en statistieken nieuwe Single-rail coasters in Walibi Holland bekendgemaakt

Op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe heeft Walibi Holland de namen en statistieken bekendgemaakt van de 2 nieuwe Single-rail coasters die volgend jaar openen. De achtbanen krijgen de naam Yoy, daarvan zal 1 over de kop gaan, de andere richt zich meer op families.

 

Yoy, dat wordt de naam van de 2 Single-rail Coasters in Walibi Holland. Het park maakte dat bekend op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe en deelde daarnaast ook enkele statistieken van de 2 banen. In het logo zijn de kleuren verwerkt die je ook kan terug vinden op de rails van beide achtbanen. De groene track zal de achtbaan worden voor thrillseekers, de blauwe mag meer gezien worden als familie-achtbaan.

De groene track zal maar liefst 6 inversies bevatten, wat een wereldrecord is bij dit type achtbaan. Daarnaast zal de achtbaan 30 meter hoog worden en zal er een maximumsnelheid van 82 kilometer per uur bereikt worden. Een ander opvallend onderdeel zal de top gun inversion worden. De bouwer, Rocky Mountain Construction (RMC), belooft alvast een achtbaan met racing modus en duellerende manoeuvres. Het wordt nog afwachten wat daar precies mee bedoeld wordt.

Yoy wordt de allereerste (en tweede) Single-rail coaster van RMC in Europa. Daarnaast zal hij ook nog eens de hoogste, snelste en steilste race-achtbaan van Europa zijn volgens RMC. Opening staat gepland op zaterdag 5 april 2025.

 

Bron: Looopings

Foto: Walibi Holland