Na mooie zomer nog mooier najaar in zicht bij Technopolis

Terwijl de eerste schooldag voor traantjes aan de schoolpoorten zorgde, zijn er in Technopolis alleen maar tevreden blikken te zien. Technopolis kan namelijk met trots op een hele mooie zomervakantie met 35 000 bezoekers terugblikken. Deze begon met een opmerkelijk bezoek van YouTuber IShowSpeed en eindigde met de sluiting van het populaire Kinder-doe-centrum. Toch is er geen tijd om rustig op adem te komen, want er staat nog een heel ambitieus najaar voor de deur.

 

Hele zomer lang glunderende oogjes

35 000 bezoekers konden tijdens de zomervakantie weer op tal van leuke extra’s rekenen. Om een idee te geven: bijna 13 000 bezoekers zaten op het puntje van hun stoel tijdens Project M, een vernieuwde show over een doe-het-zelf-maanlanding. Daarnaast keken er zo’n 17 500 met verbazing naar de live demonstraties in de hoofdexpo en namen bijna 12 000 kinderen deel aan een workshop, waaronder een gloednieuwe over het belang van zonnecrème.

Ook ON/OFF, de nieuwe expo boordevol (nieuwe) technologieën, bleek weer een echte publiekstrekker. Daarnaast kwamen heel wat Vlamingen – niet zelden uit pure nostalgie – nog een laatste keer naar Technopolis om afscheid van het Kinder-doe-centrum te nemen. Tot slot was Technopolis opnieuw een populaire bestemming voor zomerkampen en de zomerschool van Stad Mechelen.

 

Tal van stralende zomerdeals

Wie goed uitkeek, kon tijdens de zomervakantie van allerlei mooie kortingen en leuke acties profiteren. Zo kregen bezoekers die een ingekleurd vlaggetje meebrachten een gratis ticket om als eerste de nieuwe kleuterzone te bezoeken, een actie waar maar liefst 1 700 gezinnen aan deelnamen.

Daarnaast experimenteerde Technopolis voor het eerst met dynamische prijzen om dalperiodes op te vangen: steeg het kwik, dan daalden vaak de prijzen. Technopolis klopte uiteindelijk de zomer af met 35 000 bezoekers op de teller, een daling van 25% ten opzichte van de zomervakantie van vorig jaar.

 

Zoals elk jaar is de zon onze grootste concurrent. Na een heel druilerige lente en een natte start van de zomer, trokken heel wat mensen terug naar buiten op de vele zonnige zomerdagen die we wel gepresenteerd kregen. Dat zat er helaas aan te komen, vandaar dat we op dagen dat we minder bezoekers verwachtten met onze tarieven lichtjes zakten. Zo gaven we ook gezinnen met een beperkter budget de kans om op een voordelige manier een keer naar Technopolis te komen.

Ester Blockx Marketing & Sales Director Technopolis

 

Het zonnetje op events en online

Fans van Technopolis konden ook op andere plekken hun hartje ophalen. Zo was Technopolis onder meer aanwezig op Suikerrock (Tienen) en Maanrock (Mechelen), waardoor meer dan 200 000 Vlamingen op een leuke manier in aanraking kwamen met wetenschap.

Ook online wist Technopolis meer dan een half miljoen kijkers te verbazen met het derde seizoen van de populaire YouTube-reeks Fact’d Up, waarin jongeren op straat wel heel bijzondere vragen over wetenschap krijgen.

Dé stunt van de zomer blijft evenwel het onverwachte bezoek van de Amerikaanse YouTuber IShowSpeed. Zijn belevenissen werden op het TikTok-kanaal van Technopolis al bijna 2 miljoen keer bekeken (en het aantal views stijgt nog steeds).

 

Nog meer op komst in het najaar!

Tijdens de herfstvakantie pakt Technopolis i.s.m. The Park Playground uit met 4 verbluffende VR-ervaringen voor jong en oud.

Daarnaast verwacht Technopolis in het najaar niet één, maar twee nieuwe expo’s te openen. Vanaf eind november pakt het doe-centrum uit met een tijdelijke expo die volledig aan AI gewijd is, een absolute primeur in Vlaanderen (en daarbuiten).

Niet veel later, tegen de kerstvakantie, opent in Technopolis een compleet nieuwe zone die kleuters stimuleert om vragen kritisch te analyseren en te onderzoeken. Daar hoort ook een gloednieuwe logistieke zone bij.

Al deze werken vormen het slotstuk van een ambitieus vernieuwingstraject dat tot stand kwam dankzij de steun van de Vlaamse overheid.

In het najaar zijn enkele zones niet toegankelijk, maar Technopolis blijft – op de eerste 3 weken van september na – wel de hele tijd open.

 

Op zaterdag 28 en zondag 29 september legt Technopolis alle grootouders en hun kleinkinderen extra in de watten. Niet alleen krijgt één kleinkind per grootouder gratis toegang, voor alle grootouders en kleinkinderen voorzien we nog enkele leuke extraatjes.