Movie Park Germany laat de monsters weer uit hun graven komen

De vlammen van de hel laaien al op en de duisternis werpt zijn schaduw vooruit. Over slechts een paar weken gaan de poorten van de verdoemenis weer open in Movie Park Germany en luidt het Halloween Horror Festival zijn 26e apocalyps in! Het grootste Halloween-evenement van Europa heeft een bloedvers pact met de duivel gesloten en daagt zijn gasten uit met een uitgebreid Halloween-programma.

 

In de nieuwe liveshow “Unhallowed – The Freak Show Straight Out of Hell” in Studio 7 laten illusionist Christian Farla en zijn team op het podium nachtmerries tot leven komen. De demon van de onderwereld en een hemelse priester gaan een hevig gevecht aan om de ziel van een jonge vrouw en testen daarbij de grenzen van het publiek. Meer dan 280 monsters, acht horrorhuizen, vier scare zones, de 4-D film “The Conjuring”, DJ Max Bering en de populaire hypno-casting met Stephan Nölle, die de zintuigen in verwarring brengt, zijn ook weer van de partij in de donkerste tijd van het jaar.

 

“Na ons grote jubileum vorig jaar is Movie Park Germany klaar voor nog meer Halloween en horror!” zegt General Manager Thorsten Backhaus. “We hebben een passend entertainmentprogramma samengesteld voor alle horrorfans.” Op een totaal van 24 evenementendagen tussen 28 september en 10 november 2024 verwelkomen de Horrorwood Studios alle moedige gasten die zich onder het motto van dit jaar “Stay Quiet, Stay Alive” wagen aan de duistere kant van het park.

 

Maar er is nog één item op het programma waar het park erg STIL over is: Er staat een nieuw horrorhuis in Studio 1 op het programma met duistere samenzweringen die passen bij het thema van dit jaar. Het goed bewaarde geheim wordt de komende dagen onthuld.

 

Demonen staan in de schijnwerpers: entertainment en showprogramma

Als onderdeel van de langdurige samenwerking met Christian Farla presenteert Movie Park Germany voor het eerst de nieuwe liveshow “Unhallowed – The Freak Show Straight out of Hell” in Studio 7, waar het park niet alleen kan vertrouwen op de magische talenten van de gerenommeerde illusionist, maar ook op zijn technische productievaardigheden. De bekroonde Nederlander bedacht de nieuwe 30 minuten durende freakshow en verhaallijn voor Movie Park en nam tien getalenteerde artiesten in zijn team op om deze te realiseren. Voor de openingssequentie van de show liet hij zich inspireren door “The Exorcist” – een van de beroemdste horrorfilms aller tijden. In totaal is er een jaar werk in het project geïnvesteerd.

In tegenstelling tot de gezinsvriendelijke magic show die gasten deze zomer konden meemaken, draait deze show van Farla Stage Showproductions om freaks die zich bewegen tussen hemel en hel. Naast enkele magische elementen laten een zwaardveger, een slangenmens en een vuurspuwer het publiek schrikken en shockeren.

Movie Park Germany en Christian Farla hebben onlangs een driejarig contract getekend om hun samenwerking voor het showprogramma van het park te verlengen. Fans van de illusionist kunnen zich dus verheugen op een aantal verrassingen in de toekomst.

 

Coming soon: Europa’s grootste indoor horrorhuis wacht op zijn ontwaken…

In mei 2024 viel de laatste klep voor het horrorhuis “Project Ningyo”. Na een volledige afbraak van Studio 1 wordt nu de grootste horrorervaring van het park tot nu toe in gebruik genomen. Het vloeroppervlak van het oorspronkelijke doolhof van meer dan 1000 m² wordt nu uitgebreid tot 1400 m². Dit maakt het nieuwe project Europa’s grootste indoor horrorhuis. De vormgeving van de ervaring is ook nieuw: een mix van grote kamers en smalle doorgangen wordt gebruikt om met de angsten van de gasten te spelen in een totaal van acht gedetailleerde scènes. “Net als bij een echte filmproductie spelen de decorbouw en de verlichting een belangrijke rol. De 15 meter hoge studiohal biedt hiervoor de ideale omstandigheden,” zegt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz.

Na het succes van “Final Stop” vorig jaar wordt de samenwerking met jarenlange partner IMAmotion voortgezet. IMAmotion regisseerde niet alleen de conceptie, het ontwerp en de planning voor het nieuwe horrorhuis, maar is dit keer ook weer verantwoordelijk voor de realisatie van de ervaring.

 

De poorten der verdoemenis gaan open: acht horrorhuizen, vier scare zones, 4-D film, hypnose, DJ en opmars van de monsters

Tijdens de 26e Apocalyps van de Horrorwood Studios kunnen gasten zich verheugen op meer dan alleen een compleet nieuw horrorhuis. Ook de bekende mazes “Hell House”, “Secrets of St. Elmo”, “The Curse of Chupacabra”, “Circus of Freaks” en de nieuwigheden van vorig jaar “Final Stop” en “Murder Museum” zullen op beproefde wijze het onheil inluiden. “The Slaughterhouse” krijgt verder nog een kleine upgrade.

De Roxy 4-D bioscoop kon vorig jaar niet worden bevrijd van de kwade demonen. Daarom spookt het ook dit jaar weer. Met “The Conjuring” flikkert een van de meest succesvolle Halloweenfilms van de afgelopen jaren over het scherm en kunnen gasten deel uitmaken van een paranormale ervaring die uitmondt in een duiveluitdrijving.

De opmars van de monsters zal opnieuw de dagen van het Halloween-evenement inluiden en zal worden geleid door de duistere heerser van de Horrorwood Studios – de duivelse filmflap S.I.K.. Dit jaar zal de horde griezels de hele route van de reguliere Movie Park-parade afleggen en zo een uitgebreide editie van de Halloween-parade presenteren.

Om ook de muzikale snippers te laten vliegen, vindt de volgende Halloween party met DJ Max Bering plaats in de scare zone “Acid Rain”. De DJ bekend van PAROOKAVILLE zal opnieuw de soundtrack verzorgen voor iedereen die een partyscène in zijn griezelfilm wil verwerken.

Iedereen die ondertussen zijn toevlucht zoekt tot de demonen in de straten van het park is in duivels goede handen in het themagebied “Hillbilly Town”: Hypno-casting vervaagt de grenzen tussen werkelijkheid en illusie. Zintuigenverwarrer Stephan Nölle heeft zijn castingstudio in de saloon weer in gereedheid gebracht en staat klaar om gasten met zijn hypnotische kunst mee te voeren naar het onderbewuste.

 

Verdere hoogtepunten van het 26e Halloween Horror Festival

Na zonsondergang wacht de gasten een aantal achtbaan-bloodbusters! De “Movie Park Studio Tour

Final Cut” is een razendsnelle horrorfilm. Ondertussen ligt de “Baboo Twister Express” op de loer in het westelijke gedeelte. Ook dit jaar trekt de Halloween-versie van de looping suspended achtbaan bezoekers naar nieuwe tussenwerelden met lichteffecten en rockmuziek. De houten achtbaan “The Bandit” schittert ook in een kleurenspel. Bij “Star Trek™: Operation Enterprise” werd dit jaar geïnvesteerd in een nieuw verlichtingsconcept om de ritervaring zelfs in de donkere uren nog te verbeteren.

Verder wordt er weer een kleine food mile gecreëerd op het voorplein van de “Baboo Twister Express”. Van Helsing’s Club biedt ook een themabuffet met een voor-, hoofd- en nagerecht.

Dit jaar hebben gasten voor het eerst de mogelijkheid om exclusief voor groepen vanaf 25 personen een speciale groepsaanbieding te boeken voorafgaand aan hun Halloweenavontuur in het nieuwe BBQ-gedeelte van de California Coffee om alvast in de stemming te komen voor de griezelige parksfeer. Meer informatie is te vinden op de website van het park.

De Special Event Day op 12 oktober laat zien dat Halloween meer kan verspreiden dan alleen angst en terreur. Samen met het Amerikaanse initiatief “Haunters Against Hate” geven het Halloween- team van het park en de meer dan 280 monsters in Horrorwood Studios een voorbeeld voor tolerantie en gelijkheid. Naast een grote Halloweenparade zal het park op sommige plaatsen symbolisch worden verlicht in regenboogkleuren.

Waar schaduw is, is ook licht: gezinnen die demonen en monsters te eng vinden, kunnen in Movie Park ook de vriendelijke kant van Halloween ervaren. De populaire Halloween voor kinderen vindt dit jaar weer plaats met enkele nieuwe elementen en biedt een gezinsvriendelijke optie. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Tickets voor het Halloween Horror Festival

Entreekaarten voor Movie Park zijn inclusief toegang tot het park en het Halloween Horror Festival met een griezelige sfeer op straat en onheilspellende ontmoetingen met monsters in vier scare zones. Vanwege de grote vraag in de afgelopen jaren raadt Movie Park Germany alle Halloweenfans aan om hun tickets online te kopen. De kassa’s zijn echter open voor alle spontane bezoekers.

Tijd-tickets voor de horrorhuizen kunnen echter alleen online worden gekocht en moeten naast de toegang tot het park worden gereserveerd. De tickets zijn zoals gewoonlijk vanaf half september verkrijgbaar via www.moviepark.de/extras. Het park zal dit bekendmaken op zijn sociale media.

Dit jaar is er naast de “S.I.K. Speedy Pass” ook een VIP-versie met sneltoegang tot vijf horrorhuizen en de nieuwe Freak Show. De “S.I.K. VIP Pass” geeft toegang tot alle horrorhuizen inclusief de nieuwe 2024 attractie, gereserveerde zitplaatsen in de nieuwe Freak Show, een VIP- parkeerplaats naast de kassa’s en toegang tot de S.I.K. Lounge inclusief gratis drankjes.

Vanwege de grote vraag is het dit jaar alleen mogelijk om de backstage tour als aparte module te boeken. De dagen waarop de backstage tour zal plaatsvinden, worden de komende dagen op de website aangekondigd.

 

Meer informatie is te vinden op de website van het park op www.movieparkgermany.nl of op www.halloween-horror-festival.nl.