Movie Park Germany bouwt “A Quiet Place” spookhuis voor Halloween 2024

Tot nu toe was Movie Park Germany zo stil als het graf over zijn nieuwe geplande spookhuis voor het komende Halloween Horror Festival. Nu onthult Duitslands grootste film- en pretpark zijn best bewaarde geheim. De nieuwe horrorattractie van 2024 is gebaseerd op de recordbrekende Paramount Pictures filmfranchise “A Quiet Place”. Zoals in de film, is de nieuwe horrorervaring gericht op een intense ervaring. De gasten gaan zich onderdompelen in bekende sleutelscènes uit de hitfilm – en moeten tussen gemene wezens, onheilspellende omgevingen en stille passages hun weg naar de vrijheid vinden. Het nieuwe maze sluit dus ook aan bij het halloween motto van dit jaar “Stay Quiet, Stay Alive”.

 

Het nieuwe spookhuis wordt officieel geopend op 3 oktober. Het duivelse bouwplan wordt al duidelijk zichtbaar: De nieuwe attractie is niet alleen een van de beroemdste horrorfilmlicenties van de afgelopen jaren – het is ook Europa’s grootste indoor spookhuis tot nu toe met een oppervlakte van meer dan 1400 m².

 

A Quiet Place – Een horrorblockbuster komt tot leven in Movie Park

 

“De wens voor een IP-horrorhuis is erg sterk geweest onder onze gasten,” zegt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz. “Dankzij de samenwerking met Paramount Global kunnen we niet alleen deze wens vervullen, maar ook een bekende franchise naar het park brengen die de gasten verder meeneemt in de wereld van het horrorgenre.”

 

In totaal acht gedetailleerde scènes kunnen horror- en filmfans hun moed bewijzen in een post-apocalyptische omgeving. De horrorattractie omvat de eerste twee delen van de franchise en brengt onder andere de supermarktscène, het bos en de silo tot leven.

 

Verantwoordelijk voor het project zijn de jarenlange partners van Movie Park, IMAmotion en IMAscore, die achter de schermen en op de Halloween-set veel werk verzetten. Er zal speciale aandacht worden besteed aan een authentieke realisatie van de designtaal en de sets van de film. Terwijl spookhuizen vaak gebaseerd zijn op smalle en kronkelende gangen, zullen ruimere ruimtes ook bijdragen aan de zeer speciale filmachtige sfeer in deze nieuwe ervaring.

 

“Dit is een uitdaging waar al in de conceptfase goed over nagedacht moest worden om de aandacht zo goed mogelijk te sturen – en ook af te afleiden indien nodig – en om een holistische ervaring te creëren,” legt Managing Director Xaver Willebrand uit. De technische aspecten, het geluidsontwerp en de inhoudelijke realisatie van het nieuwe horrorhuis in Studio 1 maken ook deel uit van een gedetailleerd concept. De integratie van speciale luidsprekers en authentieke geluidseffecten uit de film zullen bijvoorbeeld bijdragen aan de nieuwe horrorattractie.

 

De nieuwste film in de franchise, “A Quiet Place: Day One”, bracht wereldwijd bijna 100 miljoen dollar op en vestigde daarmee het franchiserecord voor de grootste wereldwijde bioscooprelease. Tot nu toe heeft “A Quiet Place: Day One” wereldwijd meer dan 261 miljoen dollar opgebracht.