Magic Kingdom krijgt 2 nieuwe attracties rond Cars

In 2025 krijgt het Magic Kingdom, onderdeel van Walt Disney World in Orlando U.S.A., 2 nieuwe attracties. De attracties worden gethematiseerd rond de filmserie Cars en komen te liggen in Frontierland.

 

Op D23 heeft Disney weer allerlei nieuwe attracties en gebieden aangekondigd voor in de themaparken wereldwijd. Daarbij kwam ook Magic Kingdom aan bod want daar zal men volgend jaar starten aan een nieuw gebied rond de filmserie Cars. Het gebied zal 2 attracties omvatten waarvan 1 attractie gericht is aan kinderen. De 2 attracties zullen onderdeel worden van Frontierland en komen te liggen achter Big Thunder Mountain. Helaas zal voor dit nieuwe gebied The Rivers of America en Tom Sawyer Island moeten verdwijnen. De bedoeling is om tussen Big Thunder Mountain en Tiana’s Bayou Adventure (voorheen Splash Mountain) een soort Route 66 te creëren.

De helden uit de Cars-films zullen je meenemen door een ruig terrein voor echte offroad-race. Daarbij zul je bergen, geisers en avontuurlijke paden moeten trotseren terwijl je met hoge snelheid met een auto door het gebied scheurt. Uiteraard mogen ook Takel (Tow Mater) zijn favoriete hindernissen, modderpoelen niet ontbreken.

De tweede attractie is zoals eerder vermeld meer voor kleine kinderen maar zal ook een race thema krijgen. De werken starten volgend jaar.

 

Bron & foto: WDW