Liseberg vestigt wereldrecord: hoogste gemiddelde leeftijd op een achtbaan

Eerder deze maand vestigde Liseberg een wereldrecord. Ze brachten enkele senioren samen in de achtbaan, waardoor de gemiddelde leeftijd op de achtbaan 80,1 jaar was. Het park vond het behalen van het record zeer leuk, maar vond het nog belangrijker om aan te tonen dat senioren nog het recht hebben om zich te vermaken.

 

De recordpoging vond begin deze maand plaats op de langste Dive Coaster van Europa Valkyria. Deze achtbaan heeft een drop van 50 meter. Hiervoor ging het park enkele weken voor de poging op zoek naar avontuurlijke ouderen. De oproep bleek zeer succesvol, want meer dan 200 senioren schreven zich in.

Een van de 18 deelnemers was de 84 jaar oude Lars Cederberg. Hij vertelde dat hij een geweldige ervaring had op de achtbaan, een mix van angst en plezier. Hij wou graag meedoen aan de uitdaging om het park iets terug te geven voor alle leuke dagen die hij er al beleefde.

Het record van deze uitdaging was voorheen in handen van het Pleasure Beach Resort in Blackpool, waar de gemiddelde leeftijd 75,25 jaar bedroeg.

Omdat de respons zo groot was, kregen ook andere oudjes de kans om de achtbaan te proberen.

 

Bron en foto’s: Liseberg