Karl’s Erlebnisdorf Döbeln krijgt een eigen hotel

Eerder dit jaar opende de Karl’s groep haar nieuwe pretpark in het Duitse Döbeln. Dit park bleek veel populairder dan aanvankelijk gedacht, waardoor de groep nog eens 10 miljoen extra investeert in dit park. Een van de nieuwigheden die op de planning staat is een hotel.

 

Een hotel was eigenlijk al voorzien in het masterplan voor dit park, maar door het succes van het nieuwe park zal dit al openen op 1 juni 2025. Aanvankelijk was dit voorzien over twee jaar. Het hotel dat de naam Die Karls Bande – Das Hotel zal krijgen, zal 56 familiekamers krijgen, die aangekleed worden in de typische gezellige stijl die we van de parken kennen.

Bezoekers zullen elke 15 minuten een treintje kunnen nemen die hen van het hotel naar het park brengt of andersom.  Een ander bijzonder kenmerk van het hotel is dat het is ontworpen als een ‘smartphonehotel’. Gasten kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun eigen smartphone. Bovendien kunt u met het hotelticket het avonturendorp bezoeken en alle attracties ervaren.

Naast het hotel werd een nieuwe parkeergarage met 550 plaatsen gebouwd. Daarnaast werden de sanitaire voorzieningen uitgebreid, omdat deze aanvankelijk ondermaats waren voor de grote drukte. Het hotel alleen al kost zeven miljoen euro. De parkeerplaats kostte bijna een half miljoen euro. Daarnaast werden er voor 1,5 miljoen euro twee nieuwe attracties gebouwd, namelijk Pfannkuchenschmiede en Angsthasenscheune. Deze laatste wordt een gezinsvriendelijke walk through attractie die zal openen tijdens Halloween. Bezoekers zullen hier dus kunnen griezelen.

Onlangs opende er ook al een maïsdoolhof en er worden extra zitplaatsen gecreëerd in het hoofdgebouw van het park, zodat kinderverjaardagen in aparte ruimtes in alle rust gevierd kunnen worden.

 

Bron en foto: Karl’s Erlebenis