Freizeitpark Plohn bouwt allereerste Multi Launch Water Coaster

Op fansites en fora werd al druk gespeculeerd over een mogelijk nieuwe achtbaan of Water Coaster voor Freizeitpark Plohn. Samen met Mack Rides maakte het park bekend dat ze effectief een water Coaster zullen bouwen, maar niet zomaar eentje, de allereerste Multi Launch Water Coaster ter wereld. Parkdirecteur Jan Völkel tekende op de IAAPA expo in Amsterdam het contract.

 

Voor haar 30ste verjaardag heeft Freizeitpark Plohn een zeer bijzondere achtbaan aangekocht, die zal openen in 2026. Deze achtbaan zal gebouwd worden op de vijvers van het park door Mack Rides. Het wordt de eerste Multi Launch Water Coaster. Deze achtbaan zal gebruik maken van meerdere LIM-lanceringen.

 

 

De nieuwe achtbaan zal je vanuit stilstand lanceren en zal spannende bochten krijgen, leuke drops, en een grote splash. De nieuwe achtbaan zal meer dan 500 meter lang worden en enkele opvallende elementen bevatten, zoals een high five moment en bijzondere airtime heuvel. Het park investeert hierin 11,45 miljoen euro.

 

 

Men belooft dat de baan een sterk uitgewerkt thema zal krijgen dat past bij de locatie van de attractie. Verder belooft men dat de baan zo zal ingewerkt worden, dat het park niets aan de natuurlijke charme zal inboeten.

 

 

Bron en foto’s: Freizeitpark Plohn