Fort Fear staat dit jaar weer in teken van boze dromen

Tijdens Fort Fear borduurt men verder op het nieuwe verhaal dat vorig jaar geïntroduceerd werd. Hierin zal de Society of Manifested Nightmares opnieuw centraal staan. Deze gemeenschap belooft mensen met slaapproblemen te helpen.

 

Op 25 en 26 september en op 1 en 2 november verandert Fort Fun weer in Fort Fear. Op 31 oktober zal er een extra enge nacht plaatsvinden. Dit jaar krijgt het event de titel Träum was boses – Part II, of vrij vertaald betekent dit droom enge dromen. Alles draait om de Society of Manifested Nightmares.

 

Society of Manifested Nightmares

De geheime organisatie Society of Manifested Nightmares doet al jaren onderzoek naar het verband tussen nachtmerries, werkelijkheid en het onderbewustzijn. Dit jaar lijken verval en stilstand hand in hand te gaan in de geheime onderzoeksruimte in de oude spookstad.

De grens tussen de droomwereld en de echte wereld is geleidelijk kwetsbaarder geworden sinds een mislukt grootschalig experiment.

 

Een terugkerende, mysterieuze mist, door de SOMN ‘nachtmerrie-essentie uit de droomwereld’ genoemd, veroorzaakt bij contact onmiddellijk waanbeelden, fysieke achteruitgang, nachtmerries en bezetenheid.

Experimenten met deze nevel hadden fatale gevolgen voor de patiënten en het lijkt erop dat het fenomeen niet langer onder controle te houden is.

 

Spookhuizen:

 

Hypnophobia2.0

Dit onderzoekslaboratorium is het meest mysterieuze en geavanceerde onderzoeks- en therapiesysteem van de S.O.M.N.

De machine, ontwikkeld door hoofdwetenschappers Somnus, Achlys en Epiales, kan mensen in een droomstaat brengen, waardoor ze hun nachtmerries manipuleren.

Deze baanbrekende technologie zou de wereld voor altijd kunnen veranderen en miljoenen mensen kunnen helpen. Ware het niet dat Somnus de droom van Onroi, een van de kwaadaardigste nachtmerries, in zijn hoofd had en zijn eigen plannen heeft.

Hypnophobia is een binaurale horror-audio-ervaring die alle zintuigen aanspreekt en de horror naar een nieuw niveau tilt door middel van geluid en effecten.

 

Prijs: VVK 8 euro – Kassa 10 euro

 

Physia – The Lab of EPIALES

Hier ontmoet je Anna Asher, een droomwandelaar. Ze belooft dat ze als expert in de natuurgeneeskunde jou doorheen haar laboratoria en testkamers zal loodsen en je inzicht zal geven in de productie van natuurlijke, maar ook chemische hallucinogenen.

 

Prijs: VVK 6 euro – Kassa 7 euro

 

Hollow Oaks Clinic

Het personeel beweert hier achter gesloten deuren zware gevallen te behandelen die therapie schade hebben opgelopen van de S.O.M.N. laboratoriums.

Je kan maar beter zelf ter plaatse de waarheid gaan ontdekken.. Deze Clinic is makkelijk te vinden: je hoeft enkel het geschreeuw en vreemde muziek te volgen diep in het bos in.

 

Prijs: VVK 6 euro – Kassa 7 euro

 

NOX – Bron van nachtmerrie-essentie

Steeds meer van de mysterieuze nachtmerriemist stijgt op uit de diepten van de mijn en vult de S.O.M.N.

Onderzoekers en technisch personeel lijken nerveus het probleem tot op de bodem uit te zoeken, maar de ‘nachtmerrie-essentie’ stopt niet, zelfs hun beschermende kleding helpt niet. Nachtmerries en gruwelijke figuren duiken op uit de diepten van de mijn, terwijl mensen verdwijnen in de oude tunnel…

 

Prijs: VVK 4 euro – Kassa 5 euro

 

Liveshow Dark Dreams – Badtime Stories

In het Saloon vindt de live show Dark Dreams – Badtime Stories plaats om 17.00, 19.00 en 21.00 uur.

 

Ben je echt wakker of is dit allemaal maar een donkere droom? Wat gebeurt er als duistere visioenen aan je geest ontsnappen en vorm krijgen in de echte wereld?

In het slaaplaboratorium onderzoeken eigenzinnige experts of dromen gemanipuleerd kunnen worden en nachtmerries uitgelokt kunnen worden. Half slapend lijkt een jonge proefpersoon gevangen te zitten tussen onze wereld en de wereld van dromen… bizarre wezens, nare shockmomenten en bovennatuurlijke verschrikkingen zorgen voor een verontrustende reis zonder verhaaltjes voor het slapengaan.

 

Bron en foto: Fort Fun