Er heerst een enge circussfeer tijdens Halloween in Särkänniemi

Van 4 tot 6 oktober en van 10 tot 19 oktober 2024 draait in het Finse Särkänniemi alles rond Halloween met Creepy Carnival. Wanneer de duisternis valt, kan je genieten van de attracties die verlicht worden door neonlicht.

 

In het park wordt een aparte zone ingericht waar het Halloweenevenement Creepy Carnival plaatsvindt. In deze kleurrijke zone zal het hele gezin kunnen genieten van het seizoen. In twee kleinere zones kan je de engere kant van het evenement ontdekken.

 

Gezinsvriendelijke activiteiten

  • Circusoptocht
  • TipTop Walkers circusartiesten
  • Pouta Possu en de Legende van de Bloedmaan spelen
  • ShowDem Dancing dansvoorstelling
  • Lunddance’s carnavalsdansen
  • Fire Lady’s vuurshow
  • UniDance Tampere dansvoorstelling (alleen 5–6 oktober en 18–19 oktober)
  • Waarzegger (apart te betalen)

 

Spookhuizen

 

Nieuw: Kuilu – De kloof

Onder de achtbaan Tornado is een duister geheim onthuld, dat al meer dan twintig jaar vreugde brengt bij pretparkbezoekers. Er is een kloof gevonden in de diepten van de tornado, die de afgelopen zomers verschillende kinderen heeft opgeslokt, waardoor hun gelach voor altijd gestild is. De stemmen uit het verleden die weerklinken in de duisternis van de afgrond roepen de vraag op: wat is er met de vermiste kinderen gebeurd?

 

Nieuw: Unhola

Ken jij het verhaal van het vergeten pretpark? In Unhola, gehuld in mist, weerklinkt nog steeds het gefluister van een verloren tweeling, het gegiechel van de afgelopen jaren en het griezelige gelach van clowns. Durf jij dit pretpark binnen te stappen om de tijd stil te zetten, of neemt Unhola je voor altijd mee?

 

Zombie Zone

Zombies op zoek naar menselijk vlees hebben Särkänniemi overgenomen. Voeg je toe aan de groep overlevenden en kom de zombies onder ogen. De zombies komen vanaf 15 uur tot leven in de zone, maar wanneer de duisternis valt worden ze actiever. Deze zone wordt afgeraden aan personen jonger dan 15 jaar.

 

Waarzegster

Madame Frey houdt jouw lot in haar handen. Durf jij de tent van deze waarzegster binnen te stappen? Deze mysterieuze dame vind je in de Carnival zone. Een bezoekje kost je € 7.

 

Bron en foto: Särkänniemi