Eerste trackdelen nieuwe achtbaan Aquila geplaatst bij Mandoria

In het Poolse pretpark Mandoria wordt volop gewerkt aan een nieuwe themazone, waarin de achtbaan Aquila de blikvanger wordt. Het park deelde onlangs in een bouwupdate een foto van de eerste track die overeind staat.

 

Het indoorpretpark Mandoria is gelegen nabij de Poolse stad Łódź en blijft volop uitbreiden. Het park opende in juli 2021 en biedt momenteel al drie achtbanen aan, daar komt volgend jaar een vierde bij. De nieuwe achtbaan zal in een nieuwe uitbreiding van het park te vinden zijn. Deze nieuwe zone zal net als de rest van het park in het teken staan van een avontuurlijke Renaissance stad staan. Behalve de achtbaan komen er in deze zone ook andere attracties en horecapunten.

De nieuwe achtbaan zal de naam Aquila krijgen, wat Latijn is voor arend. De achtbaan zal vanuit het station doorheen een gat in de muur in een toren gelanceerd worden aan 70 km/u. Het treintje zal onderweg langs een smederij, wapenarsenaal en een historische wijk rijden. De baan zal vol onverwachte bochten en afdalingen zitten.

Aquila wordt een gelanceerde Family Coaster van Vekoma. De achtbaan zal al toegankelijk zijn voor kinderen van 95 cm groot. De baan wordt 16 meter hoog, 445 meter en zal per rit twintig personen kunnen vervoeren.  Over de baan zal maar 1 treintje rijden.

 

 

Bron en foto: Mandoria