Dodelijk ongeluk bij Olympia Looping in München

Tijdens een testrit van de Olympia Looping is een man (20) om het leven gekomen. De achtbaan is opgebouwd op het Oktoberfest in München. De brandweer verklaarde dat de man aan volle snelheid werd geraakt door de achtbaantrein.

 

Opnieuw is er een dodelijk ongeluk gebeurd bij de Olympia Looping. In 2022 gebeurde in Wiener Prater (Oostenrijk) al een gelijkaardig ongeluk, ook toen met een dodelijk slachtoffer als gevolg. De man, amper 20 jaar, raakte ernstig gewond aan het hoofd en werd ter plaatse verzorgd. De hulpdiensten reanimeerden de man nog onderweg naar het ziekenhuis waar hij overleed. Zijn collega’s kregen ondersteuning van het crisisinterventieteam.

De Olympia Looping is de grootste transportabele achtbaan ter wereld en werd opgebouwd voor het Oktoberfest in München, dat komende zaterdag van start gaat. Tijdens een testrit liep het fout en werd de man aangereden door de achtbaantrein. De politie is een onderzoek gestart.

Ondanks het ongeluk gaat het Oktoberfest gewoon door en zal ook de Olympia Looping gewoon geopend zijn. Vorig jaar gebeurde er ook al een opvallend ongeval op het Oktoberfest in München. Toen botsten 2 achtbaantreinen van de achtbaan Höllenblitz tegen elkaar.

 

Bron: HLN/Looopings

Foto: TPF