De horror van Traumatica keert terug naar Europa-Park met nieuwe belevingen

Traumatica – Festival of Fear zal ook dit jaar weer plaatsvinden in Europa-Park. Het evenement loopt dit jaar van 25 september tot 9 november 2024. Er staan voor dit jaar maar liefst vier nieuwe spookhuizen op de planning.

 

Het verhaal van 2024

De grens tussen fictie en realiteit wordt steeds dunner in de wereld van Traumatica, terwijl een nieuwe duistere kracht zich begint te nestelen en de controle overneemt. Vermomd om zo onopvallend mogelijk te zijn. De kracht verleid iedereen om dichter te komen en zo hun ondergang tegemoet te gaan. Beetje bij beetje neemt de duisternis alles en iedereen over.

Het ooit zo bloeiende Festival of Fear voelt nu als een kleine wereld die gevangen zit in een bubbel en deel uitmaakt van een veel groter, donkerder en kwaadaardiger universum dat wordt bestuurd door kwaadaardige krachten.

Terwijl Grim en zijn gekke clowns een groep gekken om zich heen verzamelen en de festivalsfeer begint te groeien, is het de heksenkring van Madame Monroe gelukt om de sluier te doorbreken en een poort te openen waardoor de duisternis het festivalterrein kan binnendringen.

Dit is nog maar het begin en het hele universum van Traumatica wordt langzaam zichtbaar. Een steeds groter wordende verzameling van duistere, verwrongen werelden en tijdlijnen, allemaal samengebracht onder de dekmantel van ‘Traumatica Pictures’ wil onze geest binnendringen en de grenzen van menselijke angst te verleggen.

 

7 horror attracties

 

Cinema Macabre – Nieuw 2024

Eleanor – een creatie van de Shadows, vond vorig jaar haar nieuwe thuis in het Wax Museum. Dit werd gebouwd om slachtoffers te laten beven van angst en vervolgens het met adrenaline gevulde bloed af te tappen voor hun meesters. Eleanor genoot er van en werd nog groter, de honger naar adrenaline deed haar kracht onmetelijk groeien. Het Wassenbeeldenmuseum is geschiedenis en er is een nieuwe plek gecreëerd. Eleanor kent geen genade.

 

The Hill – Nieuw 2024

Het lijkt alsof de muren tussen de mensenwereld en de duisternis instorten. Na een krachtig huwelijksfeest, de familiereünie en een of twee ongeplande bruidegoms die de familie Hill Billy uitbreidden, vertrokken ook de bewoners van de kinderboerderij von Dannen. Er is niet langer genoeg ruimte voor de uitgebreide familie. Het onbewoonde gebied bleef echter niet lang leeg. Je weet niet wat er precies leeft, maar het neemt kinderen mee en laat bezorgde ouders achter.

 

Murderdome – Nieuw 2024

Kanonschoten, geschreeuw, het harde geluid van metaal dat tegen elkaar botst. Het verzet had geen enkele kans tegen de Rotters en ook de vrijwillige aanhangers faalden en waren voer geworden. Uit de as van het eerbiedwaardige verzet zijn ze geboren en met hun jeugdige roekeloosheid komen ze terug met zware artillerie: The Wasted. Een bende ongetemde punkers, altijd op zoek naar spanning en altijd bereid alles te geven in de strijd voor vrijheid. Het enige dat je te verliezen hebt, is je leven. De Wasted hebben hun eigen sadistische arena gecreëerd en die is groter dan je zou denken.

 

Studio – 13 – Nieuw 2024

Waar kan je beter op zoek gaan naar acteurs vinden voor de nieuwste film van Traumatica Pictures, dan op een festival? Veel mensen en dus veel potentieel op één plek en dat willen wij uiteraard benutten. Wij nodigen u uit in onze nieuwe filmstudio; aanmeldingen worden bij de receptie door ons bemanningslid geaccepteerd. Er zal een studiotour plaatsvinden en we zullen laten zien hoe onze monsters worden gemaakt. LET OP, de grens tussen realiteit en fictie is slechts flinterdun. En zelfs op de set gaan de dingen niet altijd zoals gepland…

 

Grim’s Funhouse

De Freaks zijn weer in de stad! Grim en zijn bende laten zich niet afschrikken door alles wat er op het festival gebeurt. Integendeel: de honger naar vermaak en plezier is groter dan ooit. Er zijn nieuwe slachtoffers nodig en zoals we weten ligt de definitie van plezier altijd bij de toeschouwer. Wat trekt nieuwe en meer bezoekers naar het Funhouse? Een freakshow. De beslissing was snel genomen en er waren meer dan genoeg freaks op het festival. Eerst gevangengezet en vervolgens tot waanzin gedreven, worden ze naar de arena gestuurd, tot grote vreugde van Grim.

 

Unknown

De onderzoekers op het ruimteschip Unknown hebben hun handen nog steeds vol. Nadat het ruimteschip is gered van een explosie, is er echter nog steeds een probleem. De aliens voelen zicht thuis en zijn niet van plan te vertrekken. Dat is echter niet alles. Nadat de eerste onderzoekers tijdens de laatste missie besmet raakten met een virus, verspreidt het zich. Zonder hulp is het niet te stoppen. Iedereen die het ruimteschip durft te betreden, wordt automatisch onderdeel van het reddingsteam: kan het ontwikkelde tegengif via de ventilatie van het ruimteschip worden verspreid voordat het te laat is?

 

Tarot House

Wat heeft de toekomst in petto? Regenbogen en suikerspinnen of pikzwarte katten die van links over straat rennen? Wie dit huis betreedt, kijkt zijn lot in de ogen en ontdekt meedogenloos welk geluk of ongeluk hem te wachten staat. Madame Monroe is sterker dan ooit en deze keer is ze niet alleen.

 

Elke vrijdag, zaterdag en op 31 oktober kan je ook de exclusieve Mystery Experience Eden Manor – Balthazar’s Secrets ontdekken. Vanaf 22.30 uur opent deze mysterieuze lounge in de sfeer van een oud landhuis zijn deuren en heeft theatrale, interactieve en virtuele verrassingen in petto. Hiervoor is een apart ticket nodig.

Een andere ervaring die je apart kan boeken is Taken, waarbij je voelt hoe het zou zijn om levend begraven te worden.

 

Wie Traumatica wil bezoeken moet minstens 16 jaar oud zijn. Het evenement vindt plaats van 19 uur tot 23 uur. De deuren openen om 18.15 uur.