Cedar Point neemt afscheid van waterattractie Snake River Falls

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point maakte bekend dat ze haar waterattractie Snake River Falls aan het einde van de zomer voorgoed zal sluiten. Dit omdat het park blijkbaar andere toekomstplannen heeft voor de locatie waarop deze nu nog te vinden is.

 

Snake River Falls is een waterattractie van het type shoot-the-chutes, welke gebouwd werd door Arrow Dynamics. De attractie opende op 8 mei 1993. Het thema van de attractie werd gebaseerd op een houtzagerij.

Toen deze attractie opende was ze de hoogste, snelste en steilste waterattractie ter wereld. De bezoekers nemen hier plaats in bootjes met plaats voor 20 personen. Het bootje gaat meteen aan het begin van de rit een lifthill op die het tot een hoogte van 25 meter brengt, hierna volgt een haarspeldbocht en een drop van 50°, waar men een snelheid bereikt van 64 km/u.

De attractie maakte haar laatste ritjes op 2 september 2024. Het park heeft met deze oppervlakte grote plannen voor de toekomst. Welke deze zijn wil men voorlopig nog niet vertellen.

 

 

Bronnen en foto: Cedar Point, Wikipedia