Bush Gardens Tampa Bay sluit klassieke Schwarzkopf-achtbaan Scorpion

Het Amerikaanse pretpark Bush Gardens Tampa neemt afscheid van haar oudste achtbaan. Scorpion draaide haar laatste ritjes op 2 september en zal afgebroken worden. Dit oudje was een klassieker gebouwd door Schwarzkopf en draaide 44 jaar ritjes in het park.

 

Scorpion opende in 1980 als tweede achtbaan van Bush Gardens Tampa Bay. Het park had nog 1 oudere achtbaan op dat moment, de Arrow Dynamics Corkscrew Coaster Python, die het park al verliet in 2006.

Scorpion werd gebouwd door de legendarische bouwer Schwarzkopf. De baan was van het type Silverarrow en was een van de weinige achtbanen van dit model dat nog in werking was. De enige operationele baan van dit type is nu te vinden in het Kroatische Dalmaland met Big Blue. Al staat die al een tijdje te koop.

Scorpion had een hoogte van 18,5 meter en een lengte van 554 meter. De snelheid die bereikt werd was 66 km/u. Het is voorlopig niet bekend of de achtbaan verkocht werd of zal worden of gewoon tot schroot herleid zal worden.

 

 

Het park verteld dat op de locatie van de klassieker in de toekomst iets nieuws te ontdekken zal zijn, wat dat wordt is voorlopig nog niet bekend.

 

Bron: Bush Gardens Tampa Bay

Foto: TPF