Afbraak op komst voor verlaten Six Flags New Orleans

Na jarenlange leegstand zullen de restanten van het Amerikaanse pretpark Six Flags New Orleans afgebroken worden. Ze moeten baan ruimen voor een gloednieuw project dat op deze locatie zal verschijnen.

 

Six Flags New Orleans opende in 2000 als Jazzland, maar stond na amper twee jaar opening al op het randje van het bankroet. In 2002 nam de Six Flags groep de uitbating van het park over, investeerde sterk in heel wat nieuwigheden en heropende het park als Six Flags New Orleans in 2003. In 2005 trof Hurricane Katrina de regio en vernielde heel wat in het park, dat compleet onder water kwam te staan. Het park sloot de deuren voorgoed en in 2009 verviel ook de pachting die Six Flags aanging. De gronden werden terug eigendom van The Industrial Development Board (IDB) of New Orleans. De Six Flags groep verplaatste nog heel wat attracties uit het New Orleans park naar haar andere parken, maar heel wat restanten bleven overeind staan.

Vanaf volgende maand gaan aannemers aan de slag om alle restanten met de grond gelijk te maken en te beginnen met de bouw van een nieuw complex op de gronden. De plannen die nu op tafel liggen laten zien dat een nieuwe ondernemer op de plek van het park later een indoor en outdoor waterpark wil openen, een hotel en winkels.

 

Bron: Yahoo news