Uitgelicht: Master Thai- Mirabilandia

Met Master Thai opende het Italiaanse pretpark Mirabilandia in 2011 een stalen Möbius coaster. Het speciale aan deze baan dat deze twee instapplekken heeft in het station, maar dat je na een eerste ritje aankomt in het tweede station, waar je meteen vertrekt voor het tweede deel van de rit. Op deze manier leg je dus het volledige parcours in een rit af, terwijl je bij de meeste Möbius Coasters dit maar voor de helft doet.

 

 

Master Thai werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Preston en Barbieri en is van het type Double Coaster, dit omwille van de speciale Möbius lay-out. De achtbaan heeft twee stations, maar je legt de volledige rit in een keer af. In de baan zitten dus ook twee kettingliften om de bakjes omhoog te brengen.

De baan heeft een hoogte van 10,5 meter en heeft een totale tracklengte van 430 meter. Over de baan rijden zes karretjes die elk plaats bieden aan vier personen. Om een ritje te maken moet je tenminste 120 cm groot zijn en begeleid worden, vanaf een leeftijd van 10 jaar mag je alleen plaatsnemen.