Twee nieuwe achtbanen geopend in Edelwies

Het Duitse Edelwies heeft onlangs niet één, maar twee nieuwe achtbanen geopend. Deze achtbanen vullen het familiale aanbod van het park mooi aan. Buiten de nieuwe achtbanen kan je hier rondritjes, een alpine coaster en heel wat diertjes terugvinden.

 

Het pretparkje Edelwies werd geopend in 2015 in het Duitse Neukirchen. Dit park bood voorheen al meerdere familiale attracties aan, zoals een tractorbaantje, een rondritje op elandjes, een meiboom en een speciaal dubbel reuzenrad, alsook de Super Swing, die Ride Engineers Zwitserland hier bouwde. Voor dit jaar stonden twee achtbanen op de planning die onlangs geopend werden.

 

Eulenblitz

De grootste achtbaan die het park opende draagt de naam Eulenblitz. Ze staat in het teken van de uil. Deze baan werd gebouwd door het Duitse bedrijf Zierer en is van het type Force Custom. Deze baan heeft een lengte van 460 meter en behaalt een snelheid van 60 km/u.

 

 

Marienkäfer

Hoewel deze achtbaan de naam Marienkäfer draagt, vertaald is dat lieveheersbeestje, kreeg ze niet dat thema. Ze kreeg daarentegen een mijntreinthema. Deze achtbaan werd gebouwd door de SBF Visa Group. Marienkäfer heeft een lengte van 135 meter en behaalt een snelheid van 32 km/u.

 

 

Bronnen en foto’s: RCDB, Edelwies