Tal van nieuwigheden aangekondigd voor Disneyland Paris op D23

In augustus vond D23 plaats en werden er tal van zaken en attracties aangekondigd voor de verschillende Disney Parken wereldwijd. In dit artikel benoemen we alle aangekondigde attracties en shows voor Disneyland Parijs!

 

Attractie en themagebied rond “The Lion King”

Het grootste nieuws is de aankondiging van een nieuwe waterattractie rond The Lion King. De waterattractie lijkt op de concept arts heel sterk op Splash Mountain uit andere Disneyparken. Daarnaast werd ook duidelijk dat er een volledig gebied zal gebouwd worden rond de populaire animatiefilm uit 1994. De attractie en het gebied zouden namelijk gebaseerd zijn op de animatiefilm en niet de live actionfilm. Op concept arts valt alvast op te merken dat de majestueuze Lions Rock zal nagebouwd worden. Het gebied zou een mix van avonturen en spanning moeten worden, waar je het verhaal van de allereerste film kan herbeleven. Uiteraard komen er ook winkels en horeca-punten te liggen in dit gebied. Het gebied komt te liggen in Disney Adventure World (vroeger Walt Disney Studios Park).

 

World of Frozen opent pas in 2026

Het nieuwe gebied met darkride rond de populaire film Frozen zal pas in 2026 zijn deuren openen. Eerder werd beweerd dat dit gebied volgend jaar zou openen, maar blijkbaar is deze datum dus opgeschoven naar 2026. Naast het gebied zou er ook een groene promenade moeten openen met onder andere een Tangled-attractie. Het gebied rond Frozen zou een darkride bevatten, tal van winkels en horeca-punten en natuurlijk de mogelijkheid om je favoriete figuren te ontmoeten.

 

Nieuwe fonteinshow met drones in Disney Adventure World

Disney Adventure World zal in 2026 ook zijn eigen afsluitende show hebben. Het spektakel gaat door op het meer midden in het park en zal naast veel fonteinen en projecties ook drones bevatten. Uiteraard wordt het volledige spektakel begeleid door de magische Disney Muziek.

 

Nieuwe avondshow op het kasteel

De laatste aankondiging ging dan weer over een nieuwe avondshow op het kasteel. Nadat het park de afgelopen jaren wat heeft lopen rommelen met Disney Dreams en Disney Illuminations, is het volgend jaar tijd voor een gloednieuwe show. Het wordt een show die de grenzen gaat verleggen, want naast projecties, fonteinen, vuurwerk en muziek zullen ook de drones te zien zijn tijdens deze show! Wat ook nieuw is, is dat er tijdens de show ook projecties te zien zullen zijn in de Main Street U.S.A. Dit werd al gedaan in de Amerikaanse Disneyparken en komt nu dus ook in Disneyland Parijs.

Naast deze aangekondigde projecten is Disneyland Paris ook bezig met het vernieuwen van verblijfsaccommodaties en de Disney Village. Daarnaast blijft Disneyland Paris dus de komende jaren voornamelijk verder investeren in het tweede park.

 

Bron & foto’s: Disneyland Parijs