Spectaculaire nieuwe achtbaan op komst in Canada’s Wonderland

Het Canadese pretpark Canada’s Wonderland zal in 2025 een spannende nieuwe achtbaan openen. Deze zal gelanceerd worden vanuit een tunnel en in een berglandschap gelegen zijn. AlpenFury zal een van de spectaculairste achtbanen van het land worden.

 

AlpenFury wordt de langste, hoogste en snelste launch coaster van Canada. De achtbaantrein wordt gelanceerd aan een snelheid van 115 km/u en vliegt meteen naar een hoogte van 50 meter. Tijdens de rit, die doorheen 1.000 meter aan track gaat, vlieg je doorheen negen inversies. Hiermee wordt deze nieuwe achtbaan de langste, hoogste en snelste lanceerachtbaan van Canada.

 

 

AlpenFury wordt de 19de achtbaan in het park en wordt gebouwd in het themagebied Wonder Mountain. Ze wordt gebouwd door Premier Rides. Bezoekers worden ondergedompeld in de sfeer van een festival dat de mystieke verbinding tussen vuur en ijs viert.

 

 

Achtergrondverhaal

Tientallen jaren geleden sloten dorpelingen aan de voet van Miracle Mountain de klimpaden af ​​nadat geruchten de ronde deden over beesten en mystieke krachten in de berg. Volgens de legende ontmoeten vuur en ijs diep in de berg elkaar in hun puurste, meest elementaire vormen, waardoor een natuurlijke kracht ontstaat die zowel angstaanjagend als ontzagwekkend is. Dit verhaal is zo stevig verankerd in de lokale cultuur dat het Alpendorp deze mythische ontmoeting elk jaar viert met een eigen vuur- en ijsfestival.

Als bezoeker heb je het geluk dat je tijdens de piekperiode van het festival in het dorp bent. De sfeer is levendig en kleurrijk en de festiviteiten boeien iedereen. Voor de dappersten onder de gasten is er een uitnodiging om het sleehuis te betreden, waar een elegante, moderne slee op je wacht, klaar voor een reis naar het hart van Wonder Mountain en verder. Je stapt in de slee, maakt je gordel vast en het avontuur van je leven begint.

 

 

 

Bron en foto: Canada’s Wonderland