Six Flags New England pakt uit met nieuwe achtbaan Quantum Accelerator

Het Amerikaanse pretpark Six Flags New England zal in 2025 uitpakken met een nieuwe attractie. Het gaat om een achtbaan met de naam Quantum Accelerator. Dit wordt een dubbele gelanceerde achtbaan van Intamin met unieke steampunk gethematiseerde hover bike treintjes.

 

In 2025 pakt Six Flags New England uit met de achtbaan Quantum Accelerator. Dit wordt een multi launch coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Het type wordt een Family Launch Coaster met Straddled Seating, dit betekent dat de bezoekers niet in een gewone achtbaantrein zitten, maar met gespreide benen op een speciaal voertuig. Dit voertuig wordt een unieke steampunk gethematiseerde hover bike.

 

 

Quantum Accelerator zal via twee bandenlanceringen een snelheid bereiken van 72,4 km/u. De lengte van de achtbaan zal 793,7 meter bedragen en de rit duurt 2 minuten en 14 seconden. De rollercoaster is dus van hetzelfde type als Juvelen in het Deense pretpark Djurs Sommerland, Yukon Quad in het Franse pretpark Le Pal en Namazu in het Franse pretpark Vulcania. Alleen zal hier dus gekozen worden voor een ander type van voertuig en is de lay-out uiteraard ook anders.

 

 

Het was van 2017 geleden met Joker, een 4D Free Spin coaster van S&S Worldwide, dat Six Flags New England nog een nieuwe achtbaan kreeg. In 2019 sloot wel de achtbaan Goliath, een Giant Inverted Boomerang van Vekoma. Hoog tijd dus voor een nieuwe rollercoaster zal het park gedacht hebben. Quantum Accelerator komt te liggen waar Goliath gelegen was.

 

Bron: rcdb

Foto’s: American Coaster Enthusiasts