Nieuwe achtbaan voor Belgische kermissen in 2025

De Belgische exploitanten Louis & Ellie Delforge gaan in 2025 uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het wordt een familieachtbaan met de naam La Chenille. Vorig jaar pakten ze ook al uit met een eerste achtbaan, toen ging het om Spyro.

 

In de winter van 2022 op 2023 verkocht het Franse pretpark Loos Parc, gelegen in Loos in het noorden van Frankrijk, haar achtbaan Family Ride. Het waren de Belgische exploitanten Louis & Ellie Delforge die de attractie opkochten en deze omvormden tot Spyro. Een leuk gethematiseerde kinderachtbaan van het type Go-Gator, gebouwd door het Turkse DAL Amusement Rides Company.

De samenwerking was blijkbaar zo succesvol dat Louis & Ellie Delforge opnieuw aanklopten bij Loos Parc voor een nieuwe achtbaan. Deze keer is het La Chenille die ze overkopen. De achtbaan zal dit seizoen nog haar rondjes blijven draaien in Loos Parc en komt dan vanaf 2025 terecht op de Belgische kermissen. La Chenille is van het type Big Apple en was de nieuwe rollercoaster voor Loos Parc dit seizoen. De achtbaan werd aangekocht bij de Turkse fabrikant Kılıç Lunapark die ook al de twee andere achtbanen uit Loos Parc leverde, namelijk Requin en Train de la Mine.

 

 

Bron: Franck Delforge