Nieuwe achtbaan Berg- und Tal Hetz eindelijk opgebouwd in Skyline Park

In het Duitse pretpark Skyline Park is men na lang wachten begonnen aan de opbouw van de nieuwe achtbaan Berg- und Tal Hetz. Deze achtbaan werd oorspronkelijk aangekondigd voor 2022, maar liep twee jaar vertraging op.

 

Nadat vorig jaar de achtbaan Flotter Otto met een jaar vertraging geopend werd in Skyline Park, zal dit jaar na twee jaar vertraging ook de achtbaan Berg- und Tal Hetz openen. De juiste reden voor de vertraging is niet meteen gekend, maar het valt op dat heel wat nieuwe achtbanen van SBF Visa eveneens vertraging opliepen.

Berg- und Tal Hetz wordt dus gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Deze achtbaan wordt een gelanceerde familieachtbaan. Deze wordt 15 meter hoog en 260 meter lang. Er zal een snelheid van 50,4 km/u bereikt worden tijdens de rit.

 

 

Nog meer achtbaanplezier op komst

Als alle plannen nog doorgaan zal het park in de toekomst nog meer achtbaanplezier gaan aanbieden. Het park vertelde namelijk een tijdje geleden al dat ze nog een grote nieuwe achtbaan zullen gaan bouwen. Voor deze achtbaan is een budget van 10 miljoen euro voorzien en ze zal gebouwd worden door een voorlopig nog niet bekendgemaakt Duits bedrijf. Deze achtbaan zal een lengte krijgen van 1.200 meter en moet maar liefst 70 meter hoog worden.

 

Bronnen: RCDB, Skyline Park, Skyfans.de

Foto: Skyfans.de